Alimente din frigider care te otrăvesc

Friday, 25 October 2019, 20:09 Sursă: REALITATEA.NET

Numeroase alimente care se găsesc în supermarketuri sunt pline de ingrediente nocive. Vezi ce nu ar trebui să ai niciodată în frigider.

Adaugă părerea ta

Pateurile

Pateurile sunt considerate alimente de foarte proastă calitate, potrivit healthylifetricks.com. Conțin cea mai ieftină carne, iar 50% din compoziția lor este reprezentată de apă, grăsimi, sare, condimente, intestine, piele etc. De altfel, pateul conține o cantitate foarte mare de sare, dar nu îți poți da seama din cauza unor substanțe care neutralizează gustul. La fel de nesănătoase sunt și cele vegetale, făcute din soia sau ciuperci. Au o cantitate mare de uleiuri vegetale, iar nivelul de grăsime conținut este mai mare decât doza recomandată.

Margarina

Margarina este făcută din uleiuri vegetale hidrogenate de floarea soarelui sau porumb. În ulei se adaugă vitaminele A, D și E și se amestecă până când se obține consistența untului. În timpul producției margarinei se obțin grăsimi trans, care cresc nivelul colesterolului rău. Consumul acestui produs crește riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Maioneza

Maioneza conține 75% ulei de floarea soarelui, iar 100 de grame de maioneză au mai multe calorii decât 100 de grame de bacon, fără nutrienți și vitamine. Maioneza light are mai puține grăsimi, dar nu are nicio valoare nutrițională, potrivit unica.ro.