Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alimente care nu trebuie reîncălzite. Atenţie, pot deveni toxice!

Tuesday, 29 September 2015, 14:00 Sursă: REALITATEA.NET

Ciupercile

Ciupercile sunt ideale pentru organism atunci când sunt consumate imediat după preparare, iar în cazul în care rămân neconsumate, cel mai bine ar fi să le mâncăm reci, scrie doctorulzilei.ro.

Carnea de pui

La fel ca ciupercile, carnea reîncălzită își schimbă compoziția proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabilă o reîncălzire la temperaturi ridicate.

Cartofii

Mănâncă-l imediat după preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care îți va da acel sentiment de sațietate pentru mai mult timp.

Spanacul

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrați, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriți. Acestea sunt potențial cancerigeni pentru corpul uman.

Sfecla

În același fel se procedează și cu sfecla. Aceasta conține nitrați, iar în momentul în care vor fi reîncălziți, se vor transfoma în nitriți.

Țelina și morcovii

Țelina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie întotdeauna scoasă din supe după ce a fost gătită, împreună cu morcovii, sau trebuie mâncate proaspăt preparate.

Ouăle

Ouăle sunt alimentele cu cel mai mare risc în momentul în care sunt reîncălzite, întrucât acestea vor deveni toxice în momentul reîncălzirii la temperaturi ridicate.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL