Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Al doilea deces din cauza Covid-19 în Hong Kong

Wednesday, 19 February 2020, 10:14 Sursă: Realitatea.net

China a raportat miercuri 1.749 de noi cazuri de persoane infectate cu Covid-19, iar Comisia Naţională de Sănătate a confirmat 136 de noi decese în ultimele 24 de ore, numărul total al victimelor coronavirusului depăşind 2.000. În Hong Kong, unde au fost confirmate 62 de cazuri, a fost înregistrat miercuri dimineaţă cel de-al doilea deces din cauza Covid-19, a relatat postul RTHK, citat de DPA.

Infecţii cu noul coronavirus au fost confirmate în 26 de ţări şi regiuni, iar decese au fost înregistrate de asemenea în Taiwan, Japonia, Franţa şi Filipine. În epicentrul epidemiei, provincia centrală chineză Hubei, au fost consemnate 1.693 de cazuri noi şi 132 de decese suplimentare, a anunţat miercuri comisia provincială de sănătate.

Deşi rata de propagare a virusului pare să încetinească în afara regiunii Hubei, Covid-19 a continuat să se răspândească în provincia centrală cel mai greu afectată de la debutul din luna decembrie a anului trecut. În cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi, un renumit epidemiolog chinez, Zhong Nanshan, a spus că transmisia Covid-19 de la om la om este încă în desfăşurare în capitala provinciei, Wuhan. Zhong, cel mai important consilier medical al guvernului central, a precizat că pentru limitarea punctului culminant al epidemiei în centrul epidemiei este necesară separarea pacienţilor de persoanele sănătoase şi de asemenea separarea pacienţilor cu Covid-19 de cei cu gripă obişnuită.

Pasagerii aflaţi pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină pe coasta Japoniei de două săptămâni din cauza prezenţei Covid-19 la bord, au început miercuri debarcarea în portul Yokohama. 542 de cazuri de virus au fost confirmate în rândul celor aproximativ 3.700 de pasageri, a mai precizat Agerpres.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL