Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ai mereu poftă de ceva dulce? Mare grijă! Ai putea suferi de o boală gravă

Sunday, 07 August 2016, 12:59 Sursă: REALITATEA.NET

Ceva dulce - Specialiștii în nutriție spun că pofta de dulce indică o lipsă de crom, de carbon și de fosfor. Nu e nevoie însă să te ghiftuiești cu bomboane și cu prăjituri pline de cremă. Încearcă să-ți astâmperi pofta cu struguri, brânză, fasole boabe, ficat de vițel – pentru a compensa lipsa de crom, cu fructe proaspete – pentru carbon, cu ficat, pește, ouă, nuci, fulgi de cereale – pentru lipsa de fosfor.

Ceva sărat - Dacă pofteși la mâncăruri sărate, s-ar putea ca organismul să aibă un deficit de cloruri. Le mai poți găsi în pește.

Ceva rece - Pofta de rece/înghețat arată o lipsă de mangan și de fier, pe care le mai poți procura din arahide, ananas, carne de pasăre, fructe de mare, verdeață.

Grăsimi, prăjeli - Indică o lipsă de calciu, care poate fi compensată alimentându-te cu ceapă, broccoli, brânză.

Pâine - E semn că organismul are un deficit de azot. Îl poți lua și din mâncăruri cu carne, din pește sau din nuci, din fasole bătută.

Ciocolată - Când poftești la ciocolată, înseamnă că ai o lipsă de magneziu. Sursă bună de magneziu sunt și fructele oleaginoase – nuci, fistic, arahide -, semințele de floarea soarelui, leguminoase de tip mazăre sau fasole, fructele.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL