Acesta este cel mai TOXIC fruct din piaţă! Multă lume îl cumpără fără să ştie

Wednesday, 25 April 2018, 23:25 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În ultimii ani, merele au fost fructele de pe piaţă cu cele mai multe pesticide. Anul acesta, însă, căpşunile conduc în topul alimentelor tratate cu pesticide. Agricultura industrială se bazează pe substanţele chimice care apără recoltele de dăunători, dar acestea sunt periculoase şi pentru sănătatea noastră.

Deşi sunt o sursă bogată de antioxidanţi, căpşunile care se găsesc în magazine conţin cea mai mare cantitate de pesticide. Potrivit EWG, 98% din mostrele de căpşuni examinate de autorităţile sanitare au prezentat urme de pesticide. Peste 40% dintre acestea conţineau chiar şi 10 sau mai multe pesticide, cu unele dintre ele prezentând urme de 17 tipuri de pesticide.

Deşi căpşunile iau titlul pentru cel mai nociv fruct, acestea nu sunt singurele la care trebuie să fiţi atenţi. Pe lista celor 12 cele mai nesigure alimente care se află printre preferatele românilor sunt şi merele, cu cel puţin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate şi cartofii, care conţin cea mai mare cantitate de pesticide dintre alimentele testate. 

Topul fructelor care conţin cele mai multe pesticide:

1. Căpşune

2. Mere

3. Nectarine

4. Piersici

5. Struguri


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE