A fost cel mai geros 1 decembrie din istorie!

Sunday, 02 December 2018, 15:43 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Meteorologii au anunțat că în ziua Centenarului s-au înregistrat cele mai mici temperaturi din istoria României pentru o zi de 1 decembrie, cel puțin de când se fac măsurătorile meteo.

Luna decembrie a început cu temperaturi extrem de scăzute, meteorologii anunțând că ziua de 1 decembrie 2018 a fost cea mai friguroasă din toate timpurile (raportat la perioada de când au început să fie făcute măsurători meteorologice).

"La 24 de stații meteo din țară au fost întregistrate pe 1 decembrie cele mai scăzute temperaturi pentru această zi din istoria măsurătorilor ANM. Vorbim deci de noi recorduri zilnice ale datei de 1 decembrie. Era de așteptat o astfel de evoluție după ce am văzut s-a întâmplat. Remarcăm că sunt din ce în ce mai frecvente trecerile de la temperaturi extreme la altele, este posibil ca asta să devină norma pe viitor", a declarat la Realitatea TV Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Potrivit Realitatea TV, prima zi a lunii decembrie a debutat cu ger în cea mai mare parte a țării. În nordul Moldovei și în depresiunile transilvane temperatura a ajuns la -20 de grade.

-19 grade erau în dimineața de sâmbătă la Rădăuți și Miercurea Ciuc, -16 la Brasov, -13 la Cluj Napoca, Sibiu și București, -12 la Alba Iulia. Foarte frig în Lunca Dunarii: -17 grade Oltenita, -15 la Giurgiu și Zimnicea. Dar și pe litoral, unde de regulă este mai cald, au fost valori termice la limita gerului: -9 grade la Constanta, -10 grade la Mangalia.

Explicația incredibilă a Armatei după ce avioanele F16 au ratat parada de 1 Decembrie

Gerul extrem a pus probleme și Armatei Române. Avem tehnică militară depășită, deși suntem o țară membră NATO. Ni s-a confirmat, din nou, la parada de 1 Decembrie.

Deși am achiziționat avioane F-16 de la portughezi, acestea nu au fost capabile sa decoleze de la sol pentru parada militară de Ziua Națională din cauza pistei înghețate.

Alte efect al temperaturilor minime record de Ziua Națională: Cel puțin 17 spectatori ai paradei militare din București au avut nevoie de îngrijiri medicale, transmite Realitatea TV.

Dintre aceștia, 3 persoane au fost transportate la spital. Principalele simptome au fost legate de hipotermie.

Parada de 1 Decembrie cu SURPRIZE. Avioanele F16, învinse de gheață, un tanc stricat, degerăturiAdaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA