Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

4 simptome noi pentru persoanele infectate recent cu coronavirus - Ce se poate observa chiar în ochii bolnavului

Friday, 13 November 2020, 15:02 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Patru noi simptome au fost descoperite la pacienții care au fost infectați recenți cu coronavirus. Noile date au fost publicate chiar de medicii și specialiștii din sistemul de sănătate din Marea Britanie, au fost publicate în reviste de specialitate și citate într-un articol complex din The Mirror.

Trecem și noi în revista cele patru noi simptome descoperite de medici:

1 Infecțiile la ochi

O nouă trăsătură întâlnită la un procent semnificativ de pacienți recent infectați cu coronavirus sunt infecțiile la ochi. Datele publicate de American Academy of Ophthalmology arată că între 1 și 3% dintre pacienți suferă de aceste infecții.

"Ochii arată că în cazul unor alergii, partea albă a ochiului nu este neapărat roșie, pare mai mult că o umbră roșie în afară ochiului", a declarat Chelsey Earnest, o asistență medicală.

2 Dureri de stomac

Alt simptom des întâlnit constă în dureri de stomac și probleme digestive. Acesta nu este neapărat un simptom nou, există studii încă din luna martie din China care au arătat că pacienții cu coronavirus pot să se confrunte cu probleme de stomac, digestie, probleme de tranzit intestinal.

3 "Ceață creierului"

Un simptom des întâlnit este denumit de specialiști că "brain fog", în traducere ar însemna "ceață creierului". Pentru a înțelege mai bine, iată cum descrie acest fenomen o pacienta citată de Daily Mail: "Te simți obosit, simțeam că abia pot să mă mișc dintr-un loc în altul, abia puteam să completez niște hărții și nu mă puteam concentra." Cazurile care includ și simptome de tip "brain fog" sunt de obicei cazuri care se vindecă mai greu, conform statisticilor.

4 Oboseală

Aproape 40% dintre pacienți au acuzat o oboseală puternică împreună cu dureri de cap. Cercetătorii au ajuns la concluzia că este printre cele mai frecvente simptome întâlnite în cazurile de coronavirus.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL