Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

344 de unități de învățământ din țară țin doar cursuri online. Câte au optat pentru sistemul hibrid

Thursday, 01 October 2020, 16:56 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Conform datelor transmise de Inspectoratele Școlare Județene, situația în țară este următoarea:

- în Scenariul 1, care presupune participarea fizică a preșcolarilor și elevilor la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, se află 12.704 unități de învământ.

- în Scenariul 2 sunt 4.608 unități de învățământ. Acest scenariu presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și revenirea parțială, prin rotație de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

În privința unităților de învățământ care desfășoară cursuri în sistem online, ministerul Educației precizează că, din totalul de 344, doar 151 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de Covid-19 înregistrate. Diferenţa de 193 rezultă ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează şi/sau a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcțiile de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total al cazurilor noi din ultimele două săptămâni raportat la 1.000 de locuitori, amintește ministerul Educației.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL