Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

13 moduri în care mierea îţi face bine

Saturday, 03 October 2015, 23:06 Sursă: REALITATEA.NET

Culoarea mierii diferă în funcţie de tipul ei. Culoarea închisă indică un nivel de antioxidanţi mai ridicat. Este important de reţinut că mierea încălzită la o temperatura de peste 40 de grade îşi pierde toate calităţile benefice sănătăţii.

În afară faptului că o poţi mânca, iată alte moduri în care poţi folosi mierea pentru a beneficia din plin de efectele sale:

1. Răceală şi gripă

O băutură tradiţională atunci când eşti răcit sau eşti gripat este să amesteci miere în apă fierbine, alături de lămâie, scorţişoară şi ghimbir. Este recomandat să se consume la fiecare două ore.

2. Tuse

Fierbe, timp de 15 minute, apa în care ai pus o ceapă tăiată. Acest amestec are abilitatea de a reduce mucusul şi vindecă răceală. După ce lichidul s-a răcit adaugă o lingură de miere şi consumă-l dimineaţă, la prânz şi seară înainte de culcare. De asemenea, taie ceapă şi usturoi, amestecă-le cu miere şi mănâncă-le.

3. Acnee şi crăpături ale pielii

Aplică puţină miere pe coşuri înainte de a merge la culcare şi vei observă că vor dispărea aproape peste noapte datorită proprietăţilor sale antibacteriene. De asemenea, mierea usucă rănile şi previne iritatia şi inflamarea pielii.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL