Cozmin Guşă, despre CAZUL care zguduie sistemul de justiţie românesc

Consultantul politic Cozmin Guşă a apreciat că pensionarea judecătoarei Ana Maria Dascălu este un caz care "zguduie din temelii sistemul de justiţie" din România, explicând, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Talk News cu Denise Rifai, motivul pentru care aceasta reprezintă "marea ştire a zilei". Astfel, consultantul politic a analizat motivul pentru care pensionarea judecătoarei reprezintă un "act de justiţie eronat", pentru că este vorba despre o pensionare "selectivă". 

 Cozmin Guşă spune: "Cred că asta e ştirea zilei de astăzi şi sunt curios cine se va autosesiza, pentru că acea doamnă judecător a preferat să se pensioneze în cazul omului doi în stat, Tăriceanu, în cazul omului trei în stat, Dragnea şi în cazul lui Oprea. Dar în cazul lui Şova şi Ghiţă a preferat să nu se pensioneze. Asta da judecată...cred că în gesturile unui judecător acest gen de comportament trebuie să fie opozabil unei justiţii. În mod evident, această pensionare selectivă îi avantajează pe unii şi îi dezavantajează pe alţii, am vorbit despre cinci nume unde doamna judecătoare era în completul de judecată şi e un act de justiţie eronat.

Aceasta e marea ştire a zilei, a fost acoperită de scandalul cu Dragomir la Comisie şi interviul lui Coldea, dar nu se poate aşa. Sunt lucruri de mult prea mare magnitudine şi să ne uităm foarte bine, pe de o parte sunt protejaţi politici, protejaţi de o majoritate, mă refer la Dragnea şi Tăriceanu, mai puţin la Oprea, pe de o alta nişte paria, oameni din fosta echipă a lui Ponta, Şova şi Ghiţă, în care doamna n-a vrut să se pensioneze. Eu îi cunosc pe toţi cinci şi nu se pune problema de cine e mai simpatic...acest caz zguduie sistemul de justiţie şi nu se vorbeşte în continuare despre dosarele SIPA şi îi felicit pe jurnaliştii de la EVZ care au această iniţiativă. Sigur că se poate vorbi despre lista de ofiţeri acoperiţi, dar nu cu ofiţeri acoperiţi s-au făcut marile treburi necurate din România, ci cu oameni şantajaţi sau şantajabili, cu dosare de la SIPA, cu dosare de corupţie, cu interceptări fără mandat pentru care s-a acordat ulterior mandat...ce nevoie mai ai de ofiţeri acoperiţi, dacă tu ai acces la dosarele SIPA, la monitorizări ale unor discuţii private, pentru a-i disciplina pe unii care, poate, s-or fi şi aşezat şi pe acea celebră canapea", a concluzionat consultantul politic. 

ICCJ: Procesul lui Gabriel Oprea se va relua de la zeroAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?