MENIU

Zece şcoli din Prahova s-au înscris în proiectul "Gândeşte verde, gândeşte curat!"

Foto: montan.tv

Zece şcoli din Prahova s-au înscris, în primele zile ale anului, în proiectul de educaţie ecologică inţiat de Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului 'Gândeşte verde, gândeşte curat!', proiect ce are în vedere protejarea mediului înconjurător şi stimularea spiritului de voluntariat al elevilor.

Proiectul a fost iniţiat de APM la sfârşitul anului 2008. "Nu mai puţin de 10 şcoli din judeţ au fost interesate de acest proiect şi au depus cereri pentru a se implica direct în derularea lui. Este vorba despre şcolile "Sfântul Vasile", "Andrei Mureşanu", "Nicolae Iorga", "Nicolae Bălcescu" şi "Nicolae Titulescu" din Ploieşti, Şcoala "Învăţător Nicolae Dinu" din Dumbrava, Şcoala Generală 2 din Boldeşti-Scăieni, Şcoala Generală din Zamfira şi Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Drăgăneşti", a precizat pentru NewsIn directorul APM Pahova, Camelia Steliean.

Acţiunile incluse în proiect se vor desfăşura până la data de 5 iunie 2009, când este Ziua Mondială a Mediului şi când va avea loc premierea câştigătorilor.

"Proiectul 'Gândeşte verde, gândeşte curat!' are în vedere promovarea spiritului ecologic în rândul elevilor, apropierea acestora de natură, dar şi dezvoltarea unor activităţi responsabile de protejare a mediului înconjurător. Şcolile implicate în derularea proiectului vor prezenta periodic la APM Prahova acţiunile ecologice pe care le desfăşoară precum şi rezultatele acestora", a mai spus Camelia Steliean.