MENIU

Veste bună de la judo! Vlad Simionescu, medalie de bronz la Grand Prix-ul de Judo din Antalya

UPDATE | O veste bună direct din Antalya! Vlad Simionescu a obţinut medalia de bronz la Grand Prix-ul de Judo, după un meci intens disputat cu brazilianul David Moura. 

Vlad Simionescu a vorbit pentru Realitatea TV: "A fost un meci foarte greu, am luptat cu numarul trei din categorie. A fost un meci greu, un meci tactic, in care am fost condus, dar am reusit sa imi pastrez concentrarea si pana la final am intors rezultatul si am castigat".

"Este un rezultat care ma apropie foarte mult de obiectivul meu principal, acela de a ma califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sper sa reusesc sa ma calific pana se termina perioada de calificare si medalia aceasta cu siguranta ma va ajuta", a adaugat sportivul nostru.

---------------------------

Știrea inițială

Judoka Vlăduţ Simionescu s-a calficat în semifinalele IJF World Tour, desfășurat în Turcia, la Antalya, la categoria 100+ kilograme.

"Vlăduţ s-a calificat pe un culoar foarte dificil, după ce a învins doi sportivi foarte puternici, din Serbia si Azerbaijan, iar în sferturi s-a luptat chiar cu campionul olimpic din Cehia. În semifinală se va lupta cu campionul Olandei şi este posibil  un aur românesc. Dincolo de premii, în competiţia din Antalya sunt puncte importante, daca Simionescu va câstiga se va califica, matematic,  la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Judo. Cozmin Guşă. 

Vineri, judoka Andreea Chițu s-a impus în cadrul IJF World Judo Tour, după ce a trecut în finală de sportiva mongolă Urantsetseg Munkhbat, campioană mondială 2013 şi vicecampioană în 2017.