MENIU

Trucul folosit de marii bucătari pentru a fierbe un ou. Va ieși mai gustos și se va coji mult mai repede

Trucul folosit de marii bucătari pentru a fierbe un ou

Fierberea perfectă a unui ou poate fi o provocare pentru mulți gospodari, iar marii bucătari au dezvoltat de-a lungul timpului diferite tehnici și trucuri pentru a obține rezultate cu adevărat delicioase. Unii spun că secretul stă în timpul de fierbere, alții își pun încrederea în modul de răcire a oului după ce a fost fiert. Cu toate acestea, marii bucătari apelează la un truc prin care obțin ouă fierte gustoase.

Marii bucătari sunt recunoscuți pentru trucurile inedite la care apelează când vor să pună pe masa clienților preparate care să încânte și cele mai exigente gusturi.

Un bucătar a dezvăluit trucul său inedit de a curăța mai ușor ouăle fierte, care în același timp le conferă o textură și un gust mai intens. Acesta a infipt un bold la baza fiecărui ou, apoi le-a pus la fiert. Înainte de a le introduce în apă, a adăugat sare, care, prin porii deschiși de ac, pătrunde în interiorul oului și îi amplifică gustul. Ouăle au fost fierte nu mai mult de 10 minute, astfel încât să își păstreze textura delicată.

După ce le-a scos din apă, bucătarul a lovit fiecare ou ușor, iar coaja tare s-a desprins imediat, dezvăluind un ou gălbenuș moale și gustoas. Acest proces de pregătire a ouălor nu numai că le face mai ușor de curățat, dar adaugă și o notă exotică, cu o consistență fermecătoare și un gust plin de savoare care va încânta orice gurmand. Astfel, acest truc inedit demonstrează încă o dată că secretul unor preparate cu adevărat reușite stă adesea în mici detalii și metode inovatoare.

Sex-simbolul Franței, Carla Bruni, are probleme cu justiția. Este audiată ca suspect într-o anchetă legată de soţul său, fostul preşedinte francez

Cum funcționează trucul

Atunci când înfigi un ac în ou înainte de a-l pune la fiert, acesta ajută la crearea unei mici găuri în coajă. Această gaură permite scurgerea aerului din ou în timpul fierberii, ceea ce reduce presiunea exercitată asupra coajei. De asemenea, prin gaura creată de ac, apa fierbinte pătrunde sub coajă și ajută la separarea acesteia de albușul oului.

Astfel, oul va fi mai ușor de decojit, deoarece coaja se va desprinde mult mai rapid și mai ușor de oul fiert, fără a lăsa bucăți mici de coajă agățate de albuș. Acest truc simplu și ingenios poate face procesul de curățare a ouălor fierte mult mai rapid și mai eficient, economisind timp și eliminând frustrările legate de coajele care se rup sau se lipeșc de ou.

La rândul lor, internauții au făcut acest experiment și s-au convins de rezultate:

Încă un restaurant din România le-a cerut părinților să-și țină copiii la masă: controverse în mediul online

Mai multe articole despre:
oua ou fiert truc bucatari ac ou ac ou fiert