MENIU

Opoziţia, asalt final asupra Guvernului Ponta. Cum vrea PNL să cucerească reduta PSD de la Victoria

Opoziţia, asalt final asupra Guvernului Ponta. Cum vrea PNL să cucerească reduta PSD de la Victoria

Romania nu are doar primul premier trimis in judecata in timpul mandatului, ci si prima autostrada inchisa la 10 luni de la inaugurare. In aceasta seara, la Jocuri de Putere, luam in colimator infrastructura Romaniei si punem tunurile pe incompetenta autoritatilor.

Autostrada Sibiu-Orastie, care a costat 137 de milioane de euro, deschisa circulatiei anul trecut, a luat-o la vale. Dupa ce a incercat luni bune sa ascunda problema de ochii publicului, CNADNR a inchis total lotul 3 al Autostrazii Sibiu-Orastie. Si, uite asa, ne-am mai facut inca o data de rusine in fata Europei: autostrada a fost inaugurata in graba, din ratiuni electorale, in 14 noiembrie 2014, si a fost inchisa pe 14 septembrie 2015. 10 luni, iata care e viata unei autostrazi in Romania. Bineinteles, nimeni nu plateste pentru acest lucru. Nimeni din conducerea CNADNR sau a Ministerului Transporturilor, pentru ca de platit vor plati cu varf si indesat romanii, din buzunarul lor, pentru lucrarile de reparatii si consolidare a celei mai proaste autostrazi din Europa.

Cine e mai incompetent: proiectantul, constructorul, CNADNR sau Ministerul Transporturilor? Cum se poate inchide o autostrada abia inaugurata? Cum se proiecteaza o sosea care o ia la vale? Cum au construit italienii de la Salini Impregilo o autostrada care nu sta pe loc? Cum s-au aruncat pe geam 137 de milioane de euro? De ce suntem ultimii in Europa si la infrastructura? Cine e cel mai slab ministru al Transporturilor? Ati auzit de Iulian Matache?

Fuga de raspundere e sport national, asa ca de vina pentru dezastrul de pe Sibiu-Orastie e natura, care a pus in calea avantului muncitoresc cateva dealuri naravase, care nu vor sa stea pe loc, oricat s-ar ruga directorul Neaga, ministrul Matache sau soferii care sunt acum nevoiti sa ocoleasca autostrada buclucasa.

Nu ratati de la ora 21 o analiza a unui proiect ratat, cu Rares Bogdan si invitatii sai, Alexandru Nazare - fost ministru al Transporturilor, Augustin Hagiu - Federatia Operatorilor Romani de Transport, Mihai Craciun - Asociatia "Construim Romania", Catalin Drula - Asociatia "ProInfrastructura", si jurnalistii de investigatii Stelian Negrea si Alexandru Cautis.

Iar de la ora 22:15, la "Jocuri de Putere" facem radiografia scenei politice din Romania. PNL se pregateste sa traga in Guvernul Ponta cu ultimul cartus ramas pe teava in aceasta sesiune parlamentara. Liberalii vor sa profite de problemele lui Victor Ponta din Justitie, asa ca vor depune in Parlament motiunea intitulata "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!". Aflati de la Rares Bogdan, Dumitru Bortun, Andrei Taranu si Oana Stanciulescu ce sanse are motiunea, cum decurg negocierile pentru formarea unei coalitii anti-Ponta, cum va vota UNPR, cu ce argumente vor sa il convinga liberalii pe Gabriel Oprea ca schimbarea guvernului este in interesul natiunii, de ce ii acuza PNL pe liderii PSD si UNPR ca sunt "complicii" lui Ponta, cum poate fi guvernata o tara de un premier trimis in judecata, cum isi imparte timpul Victor Ponta intre Palatul Victoria si Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar si cum arata planul B pentru premier, daca va pierde guvernarea.

PSD a mai facut astazi un pas important spre dezamagirea totala a romanilor. Comitetul Executiv National a decis ca partidul nu vrea sa iasa de la guvernare si ca va continua cu Victor Ponta prim-ministru. Cu alte cuvinte, colegii de partid l-au achitat deja pe premier de acuzatiile pe care i le aduce DNA, iar guvernul merge inainte in aceeasi formula, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

"Mingea e in terenul lui Gabriel Oprea", declara Alina Gorghiu. Ce distanta e intre dorinta si putinta, cat mai rezista PNL in opozitie si PSD la guvernare, ce jocuri face Ponta pentru a-si pastra puterea si ce imagine are Romania in Europa cu un premier trimis in judecata si o intreaga coalitie aliniata in spatele lui aflam in aceasta seara, la "Jocuri de Putere" cu Rares Bogdan si invitatii sai, doar la Realitatea TV si Realitatea FM.


Mai multe articole despre:
Victor Ponta Gabriel Oprea jocuri de putere