MENIU

Valerian Vreme: "HG nr. 460 nu a fost semnată de mine"

Deputatul Valerian Vreme a declarat, marţi, după ce a fost audiat de către deputaţii din Comisia juridică în legătură cu cererea de începere a urmăririi penale în cazul său, că acuzaţia procurorilor DNA este de abuz în serviciu şi se referă doar la HG 460, care, însă, nu a fost semnată de el.

UPDATE 12.40: La ieșirea de la Comisia Juridică, Valerian Vreme a făcut o scurtă declarație pentru jurnaliști, în care a subliniat că nu a semnat HG nr. 460, ci doar actul subsecvent.

”HG nr. 460 nu a fost semnată de mine, este semnată undeva în 2009. Eu am semnat doar actul subsecvent, are absolut toate avizele și toate analizele de specialitate. Revin și purtăm discuțiile mai aplicat”, a declarat Valerian Vreme.

 El a mai spus că şi-a exprimat punctul de vedere în faţa colegilor din Comisia juridică referitor la acuzaţia adusă de DNA.

”Mi-am exprimat punctul de vedere. Deci eu nu sunt acuzat, ci pur şi simplu solicitarea este pentru începerea urmăririi penale. Sper că colegii mei au înţeles foarte bine, inclusiv cum s-a derulat încheierea acelui act subsecvent şi decizia o vor lua în cunoştinţă de cauză. Imediat ce o să avem şi celelalte date o să vin şi o vă dau toate explicaţiile”, a mai spus Vreme.

În Comisia juridică, 17 deputaţi au votat ”pentru” ridicarea imunităţii lui Valerian Vreme, un vot a fost ”împotrivă”, două voturi au fost anulate, iar un deputat s-a abţinut.

Reamintim că DNA a cerut ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului independent, Valerian Vreme, pentru începerea urmăririi penale în dosarul licenţelor IT, fiind acuzat de abuz în serviciu săvârşit, în perioada în care a fost ministru al Comunicaţiilor (septembrie 2010 - februarie 2012). Mai exact, Valerian Vreme este acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, întrucât ar fi încheiat contractul subsecvent, referitor la suplimentarea numărului de licențe MECTS, pentru școli - contractul de furnizare produse nr.108 din 17 august 2011, în baza căruia MCSI a efectuat plăți totale de 8.825.673,50 euro, în condițiile în care HG nr.460/2009 nu a reglementat situația licențelor, destinate unităților de învățământ, iar prețul licențelor nu reflectă discount-ul acordat de Microsoft. Vreme nu ar fi dispus măsuri cu privire la aspectele sesizate de catre FTS Romania prin adresa nr. 4550/02.12.2010, cu privire la servicii neprestate.