MENIU

Toader se spală pe mâini de grațierea mascată, invocând precedentul tehnocrat

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a postat pe Facebook, luni seară, declaraţii ale fostului ministru Raluca Prună despre un proiect privind cele trei zile de libertate care ar putea fi acordate condamnaţilor pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare.

 Tudorel Toader a postat, luni seară, pe Facebook, un articol cu declaraţii făcute de fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună în 7 noiembrie 2016, când aceasta explica necesitatea unui proiect privind acordarea a trei zile de libertate condamnaţilor pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii de detenţie necorespunzătoare, precizând că din 2012 România trebuia să adopte măsuri şi că speră ca societatea să fie mai tolerantă.

De altfel, fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună a comentat, pe Facebook, în urmă cu câteva zile, anunţul ministrului Tudorel Toader legat de acest proiect spunând că "acest recurs compensator cu care se împăunează azi domnul ministru e un rezultat tehnocrat, pe care trebuie numai să îl aplice".

Ministrul Tudorel Toader a scris şi duminică seară, pe Facebook, că proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost trimis de Guvern Parlamentului înainte ca el să preia portofoliul Justiţiei, că studiul de impact se face în procedura de legiferare şi că CCR a respins criticile de neconstituţionalitate la adresa proiectului.

Legea privind recursul compensatoriu a intrat în vigoare joi şi prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate.

În prima zi de la intrarea în vigoare a acestei legi au fost puşi în libertate 529 de deţinuţi, iar în perioada următoare ar putea fi eliberaţi condiţionat, în baza acestei legi, alţi 3.349 de deţinuţi

Mai multe articole despre:
null