MENIU

Stenogramă. Cum şi-au aprobat deputaţii vacanţa. Zgonea: "Vă propun ca Doamne Fereşte"...

După ce au avut numeroase şedinţe la care nu au întrunit cvorumul şi au limitat programul săptămânal de activitate în Parlament de la 3 la 2 zile, deputaţii au luat, marți decizia să nu mai vină deloc la muncă în următoarele săptămâni. Senatorii erau deja în vacanță de o săptămână. Vă prezentăm un fragment din stenograma ședinței Biroului Permanent al Camerei în care s-a decis ca deputații să mai vină la serviciu pe 7 iunie, după alegeri.

Valeriu Zgonea: Comitetul liderilor, facem săptămâna viitoare şedinţă sau nu? Hotărâţi-vă, ca să ştim ce facem.

Florin-Costin Pâslaru: Domnule preşedinte, numai facem şedinţă, de acum este campanie electorală.

Domnul Valeriu Ştefan Zgonea: O să fie greu pe urmă cu Biroul permanent. Uitaţi, ce a păţit Senatul astăzi. Senatul este în circumscripţii electorale de o săptămână, ca să ştiţi. A anunţat pe site până pe 6 - 7 iunie. Vă propun ca, doamne fereşte de ceva, următoarea şedinţă a Biroului permanent să fie pe data de 7 iunie. Aceasta înseamnă că 7 iunie este zi de luni.

Liderii grupurilor parlamentare, membrii Biroului permanent vreau să fiţi un pic atenţi: 7 iunie este într-o zi de marţi, dar facem zi de luni. Vă rog frumos, până la sfârşitul săptămânii să îmi spuneţi, Comitetul liderilor, ce facem cu „Ora primului-ministru” şi cine solicită dezbatere la „Ora primului-ministru”, da? Aşa este regulamentul.

Deci, până pe 7 iunie – activitate în circumscripţiile electorale, da? Astăzi este ultima zi de şedinţă – activitate în comisiile permanente, da? Bun. Şi de atunci, de pe 25 mai – activitate în circumscripţiile electorale, cum scrie în Regulamentul Camerei Deputaţilor şi în Statutul nostru.