MENIU

Referatul de arestare a cumnatului lui Victor Ponta. Cum s-a pregătit fraudarea

Procurorii DNA care anchetează dosarul în care a fost reţinut Iulian Herţanu, cumnatul premierului, spun că oamenii de afaceri inculpaţi în dosar au acţionat ”concertat” pentru fraudarea fondurilor UE şi că există riscul major ca nefinalizarea investiţiilor să ducă la pierderea finanţării europene.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă a celor trei oameni de afaceri reţinuţi în acest dosar, între care Iulian Herţanu, procurorii DNA spun că aceştia au acţionat ”concertat” pentru fraudarea fondurilor europene şi că există ”riscul major” ca nefinalizarea investiţiilor să ducă la pierderea finanţării europene şi la restituirea de către firma Consiliului Judeţean Prahova, SC Hidro Prahova SA, a banilor încasaţi până acum.

”Inculpaţii şi-au concertat eforturile pentru fraudarea banilor plătiţi în cadrul unui contract cu finanţare europeană, apelând la sprijinul unor persoane cu funcţii importante şi care aveau posibilitatea să influenţeze în diferite moduri activitatea derulată la nivelul unui agent economic cu capital public înfiinţat tocmai pentru realizarea cât mai eficientă a intereselor locuitorilor judeţului Prahova, transformând proiectul într-o sursă de realizare a unor interese particulare.

Acţiunile inculpaţilor au pus în pericol derularea în bune condiţii a proiectului, existând riscul major ca nefinalizarea investiţiei să conducă la pierderea finanţării şi implicit la restituirea de către S.C. Hidro Prahova S.A. a sumelor încasate până în prezent” se arată în referatul procurorilor.

 Mai multe pe Mediafax