MENIU

Recepție de 14 iulie la Ambasada Franței

Recepția organizată de Ambasada Franței la București, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze, a început la ora 16:00. Printre invitați se numără și premierul Victor Ponta, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea și șeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. Reședința Franței va găzdui, seara, și o petrecere deschisă prietenilor și colaboratorilor ambasadei, eveniment la care vor urca pe scenă o trupa de jazz manouche și un DJ, transmite Realitatea TV.

UPDATE: Șeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, sunt prezenți la recepție.

UPDATE: Printre invitați se numără și premierul Victor Ponta, care a susținut un discurs.

Anul acesta, elementul principal al recepției de Ziua Franței este grija pentru mediu, sub auspiciile conferinței "Paris Climat" ce va avea loc în decembrie. Astfel, invitațiile la eveniment au fost exclusiv electronice, vasele în care vor fi servite preparatele speciale din meniu sunt, în proporție de 50 la sută reciclabile, iar produsele culinare sunt bio și provin de la producători locali, potrivit Agerpres.

"Recepția de 14 Iulie de la București este una specială pentru că domnul ambasador a organizat-o sub semnul COP21 — marea conferință care are ca temă schimbările climatice și care va avea loc în decembrie 2015 la Paris — și care este o miză mare pentru toată lumea, fie că vorbim de București, de Paris sau de întreaga planetă. De aceea am încercat să facem astfel încât ceremonia oficială, dar și balul ce urmează să fie sub semnul COP 21. În acest sens, există un număr de reguli, de indicații pentru respectarea mesajului conferinței", a explicat pentru Agerpres, Catherine Suard, prim-consilier și responsabilă de măsurile de siguranță, la Ambasada Franței.

Ambasadorul Franței: Administrația trebuie eliberată de politizare. Statul nu este clasa politică

 

Catherine Suard a declarat că mâncarea din meniul recepției este, în spiritul atenției față de mediu, "produsul unei agriculturi durabile, bio, cu un circuit scurt de la producător la utilizatorul final".

Suard a explicat că vor exista, de asemenea, în spațiul recepției, un sistem de triere și reciclare și un ansamblu de dispozitive care vor transforma acest eveniment de 14 Iulie "neutru din punct de vedere al amprentei de carbon".

În total au fost trimise — exclusiv online de data aceasta — aproximativ 5.000 de invitații.

Restricții de circulație în Capitală

Brigada Rutieră București a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că circulația va fi restricționată pe două artere importante din Capitală, respectiv pe strada Biserica Amzei (între strada Mendeleev și Calea Victoriei), în intervalul orar 14:00 - 24:00, și pe strada Christian Tell (între strada Biserica Amzei și bulevardul Dacia), în intervalul orar 08:00 - 24:00, potrivit Ziare.com.

Polițiștii cer șoferilor să evite deplasarea în zonă, în intervalul orar sus-menționat, și să respecte semnalele agenților.

Francois Hollande le cere francezilor, de Ziua Naţonală, să fie uniţi în faţa terorismului