MENIU

PSD şi ALDE susţin un independent la Primăria Clujului. Decizia a supărat-o pe Aurelia Cristea

PSD şi ALDE nu o mai susţin pe Aurelia Cristea la Primăria Clujului. Cine este noul condidat?

Modelul independentului, candidat în alegerile locale, din partea unor formaţiuni, prinde şi în ţară, nu doar la Bucureşti. După ce liberalii l-au propus în cursa electorală pentru Bucureşti pe Marian Munteanu, social democraţii renunţă la candidatul lor de la Cluj Napoca şi susţin, împreună cu ALDE, un om de afaceri: Octavian Buzoianu. Mişcarea este menită să-i creeze dificultăţi lui Emil Boc, cel care are prima şansă pentru fotoliul primăriei. 

Social democraţii vehiculau numele Aureliei Cristea, initiatorea legii antifumat, pentru o candidatura la primăria Cluj Napoca. Lucrurile s-au schimbat însă. PSD a încheiat, la nivel local, o alianţa electorală cu ALDE. Cele două formaţiuni susţin acum un independent. Octavian Buzoianu are afaceri în domeniul hotelier, agricultură şi imobiliare.

În acelaşi timp, deputatul Aurelia Cristea a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Cluj-Napoca, după anunţul făcut de social-democraţi.

Cristea spune că era o umilinţă dacă ar fi rămas în funcţie.

În urmă cu aproximativ o luna, Aurelia Cristea a fost prezentată drept candidatul oficial al PSD Cluj pentru alegerile locale din 5 iunie.

"Nu plec din partid, sunt deputat PSD, am candidat cu sprijinul şi susţinerea organizaţiei, e corect să îmi duc mandatul la final tot din partea PSD. Prin gestul meu, vreau să dau posibilitatea altora să facă mai mult decât am făcut eu. Era o umilinţă dacă aş fi rămas în funcţie", a declarat Cristea.

Astfel, Aurelia Cristea va rămâne în Partidul Social-Democrat că membru.

Social democraţii şi cei din partidul lui Călin Popecu Tăriceanu şi-ar dori că şi alte partide să susţină acelaşi candidat clujean, pentru un semnal de înnoire a clasei politice.

Mai multe articole despre:
PSD candidaţi Primăria Cluj ALDE Aurelia Cristea