MENIU

PNL nu își FLEXIBILIZEAZĂ mandatul | Florin Cîțu: „Preşedintele partidului este numele de premier”

Președintele PNL - Florin Cîțu

Președintele PNL - Florin Citu spune că liberalii nu au decis „flexibilizarea” mandatului privind premierul care va fi propus la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

„Nu știu ce surse sunt. Și de unde numele ăsta, întrebăm la PSD care sunt ăia buni? PSD a anunțat pe cine susține din PNL?”, a spus Florin Cîțu sarcastic.

Întrebat dacă liberalii i-au cerut să vină cu alt nume de premier, în afară de el, Cîţu a răspuns:  „Haideţi să ne uităm din nou la decizia PNL – un mandat cu guvernare rotativă, cu premier PNL. Mai flexibil de atât nu se poate. Dumneavoastră spuneţi aşa, că am colegi în partid care spun să facem o listă de premieri posibili şi să mergem la PSD şi să spunem – pe cine vreţi să alegeţi. În decizia de ieri a PNL, premier este orice membru al PNL. Mai flexibil de atât nu se poate. În acest moment, avem o decizie, o rezoluţie a Consiliului Naţional care spune foarte clar preşedintele partidului este numele de premier”, a mai spus Cîțu

Referitor la întrebarea dacă Nicolae Ciucă este o variantă, președintele PNL a răspuns: „Dacă este propus și este votat, bineînțeles. În acest moment nu este”.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă l-a propus pe secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu, în negocierile cu Marcel Ciolacu şi Kelemen Hunor. „l-am propus domnului Ciolacu pe domnul Rafila, dar nu a fost de acord”, a răspuns preşedintele PNL.

El a arătat că, în acest moment, PSD a venit cu o decizie care spune foarte clar că vor să aibă prima opţiune de premier, în rotaţia premierilor. „PSD spune aşa – noi vrem să avem prima propunere. E irelevant cine e numele la PNL, dacă PNL are decizie să fie prima propunere. Dacă PSD vine public şi spune – noi vrem pe ”X” de la PNL, atunci vedem ce putem face”, a spus Florin Cîţu. 

Mai multe articole despre: