MENIU

PNL atacă propunerea de premier a PSD. Turcan: Ne duce cu gândul la guvernarea Năstase

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a făcut declaraţii la ieşirea de la consultările partidelor politice cu preşedintele Klaus Iohannis. PNL a precizat că şi-a prezentat programul de opoziţie şi a criticat propunerea de premier a PSD, explicând că e o propunere care duce cu gândul la guvernarea Năstase.

Raluca Turcan a explicat: "Am analizat opţiunile privind formarea unei coaliţii parlamentare, aşa cum arată aritmetica parlamentară vom avea o coaliţie de guvernare PSD-ALDE.

PNL va rămâne în opoziţie. Pornim de la realitatea că scopul ascuns este nerespectarea legii şi încetinirea luptei împiotriva corupţiei.

PNL consideră că respectarea legii este o prioritate. Considerăm că bunăstarea cetăţenilor nu va putea fi obţinută cu actuala coaliţie. Vom urmări punerea în practică a programului de guvernare PSD şi ALDE şi vom acţiona, oferind soluţii alternative.

Partidul îşi exprimă îngrijorarea cu privire la discusul antioccidental al unor lideri PSD-ALDE. E un semnal defavorabil şi considerăm că întreaga responsabilitate îi revine lui Dragnea", a mai spus preşedintele interimar al PNL.

Turcan a criticat propunerea lui Sevil Shhaideh ca premier: "E o propunere care ne duce cu gândul la practici din timpul guvernării Năstase sau din momente când guvernul era condus prin interpuşi. E un semnal că fapta de creştere a taxelor şi impozitelor va fi, din nefericire, aplicată.

Nu cred că oamenii când au votat PSD au votat ca premierul să fie fina domnului Dragnea. Una este să avem un premier cu un parcurs public bine conturat, alta este să primim o mutare de familie a domnului Dragnea.

Cred că PSD avea resursă de oameni care să îşi poată asuma proiectul de dezvoltare a României. Mă duce cu gândul la frauda de încredere, pentru că domnul Dragnea a declarat că va oferi o soluţie pentru România şi a oferit o opţiune personală". 

Mai multe articole despre:
PNL PSD Raluca Turcan premier Sevil Shhaideh