MENIU

Orban, după respingerea USR-PLUS de către BEC: ”Nu cred că victimizarea e soluția”

<p>Ludovic Orban</p>

În afară de USR şi Plus, Biroul Electoral Central a respins şi alte alianţe. Doar o alianţă a comuniştilor a fost acceptată să participe la alegerile europarlamentare. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că respingerile au fost decise de judecătoarele de la Biroul Electoral şi că el a mandatat reprezentantul partidului să voteze pentru înscrierea alianţei USR-Plus.

Printre alianţele respinse de Biroul Electoral Central, pentru alegerile europarlamentare, s-au numărat, Alianţa ”Dreapta Liberală”, Alianţa Partidelor Noi, Alianţa Naţionaliştilor PRM BUN – Noua Dreaptă şi Alianţa PRM + PRU. Cel mai răsunător caz este al înţelegerii dintre formaţiunile lui Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Alianţa 2020 USR PLUS s-a bucurat, totuşi, de sprijinul altor partide din opoziţie.

”Reprezentantul nostru  a avut mandat din partea mea sa voteze pentru inscrierea Alianței USR PLUS si asa a si votat”, a spus Orban.

Preşedintele PNL a explicat, la postul public de televiziune, că împotriva Alianţei USR-PLUS au votat reprezentanţii partidelor care formează coaliţia de guvernare, cel al UDMR, dar şi cei cinci magistraţi din componenţa Biroului Electoral Central. Ludovic Orban a transmis şi un sfat pentru Dacian Cioloş şi Dan Barna.

”Nu cred ca victimizarea e soluția. Ei trebuie sa isi puna actele in ordine, ele trebuie sa fie in conform cu legea electorală si a partidelor pentru a convinge ÎCCJ pentru ca, repet, cei care au decis au fost cei 5 magistrați”, a mai spus Orban.

Două alianţe au reuşit, totuşi, să convingă Biroul Electoral Central. Este vorba despre Alianţa Comuniştii pentru Socialism. Aceasta este formată din Partidul Comuniştilor din România şi Partidul Comunitar din România. A doua înţelegere admisă este Alternativa Dreaptă.

Mai multe articole despre:
Ludovic Orban BEC USR-Plus