MENIU

Moțiunea dezbină Opoziția

Dăncilă, greu de picat prin moțiune

Moțiunea de cenzură bate pasul pe loc. Chiar dacă PNL a strâns toate semnăturile pentru depunerea documentului, liberalii încă nu sunt convinși că vor putea dărâma guvernul Dăncilă. 

Cu toate că a anunțat că nu va intra la guvernare, USR cere grăbirea depunerii moțiunii și a chemat azi la consultări partidele de Opoziție.

Principalii actori PNL, Pro România și ALDE nu au răspuns invitației și la discuție au venit doar cei de la PMP, UDMR și minorități.

Deputatul USR Stelian Ion și senatorul USR Adrian Wiener poartă discuții, la această orp, cu deputatul PMP Petru Movilă, senatorul UDMR Cseke Attila și liderul deputaților minorităților naționale, Varujan Pambuccian, despre urgentarea depunerii moțiunii de cenzură.

Moțiunea de cenzură naște și dispute între partidele de Opoziție. Asta pentru că USR cere liberalilor ca moțiunea de cenzură să fie depusă mai repede. În aces sens, USR a organizat astăzi o întâlnire între partidele de Opoziție, pentru a discuta despre moțiune

"Am observat că se tărăgănează foarte mult luarea unei decizii din partea ALDE și ProRomania. Ca urmare, am invitat toți liderii grupurilor parlamentare la o întâlnire, pentru a avea o discuție în cadru larg referitor la urgentarea depunerii moțiunii de cenzură(...)Nu pot să pretinzi că ai intrat în opoziţie şi că faci opoziţie Guvernului Dăncilă şi tu să arunci tot felul de condiţionări absurde referitoare la semnarea şi susţinerea acestei moţiuni de cenzură şi mă refer în principal la colegii din ALDE şi Pro România.

Din punctul nostru de vedere ar fi trebuit depusă de mult. Dacă se poate astăzi, noi avem textul, l-au avut şi colegii din celelalte partide, nu a fost o problemă legată de text”, spus liderul deputaţilor USR.

Pe de altă parte, liderul PNL, Ludovic Orban,  este pregătit să depună moţiunea de cenzură cât mai rapid posibil, dar ne menţinem condiţia privind strângerea a 233 de semnături, pentru a avea garanţia că moţiunea va trece.

Potrivit unor surse, liberalii nu vor participa la întâlnirea  solicitată de USR. 

Mai multe articole despre:
null