MENIU

Ludovic Orban, atac la noua coaliție de guvernare: „Este un guvern din 3 formațiuni, care unul trage hăis, altul cea”

Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat, duminică seara, la un post TV, că actuala guvernare formată din PSD, PNL și UDMR își urmărește interesele.

„Este un guvern din 3 formațiuni, care unul trage hăis, altul cea.

Decizia extrem de dificilă de a mă separa de Iohannis și PNL a fost luată când s-a decis colaborarea cu PSD. Am încercat să-i conving pe colegi să voteze împotriva alianței, dar au ținut cont de ce a vrut Klaus Iohannis.

Această conducere răspunde la toate comenzile primite de la Iohannis. A făcut PNL prizonier într-o coaliție de guvernare, în care se vede că PSD taie și spânzură. Eu am preferat să plec în opoziție”, a declarat Orban.

„Klaus Johannis nu m-a iubit nicioadată, nu sunt pupincurist. Am avut o colaborare apropiată, am avut un parteneriat apropiat.

Ruptura de Klaus Iohannis s-a produs când Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la conducerea PNL. Iohannis l-a împins pe el și pe gașca demolatoare. Am mai avut câteva schimburi de mesaje cu președintele, dar nu un dialog. A fast o comunicare atunci când Cîțu l-a demis pe Stelian Ion. Ruperea coaliției este opera lui Klaus Iohannis.

Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Va fi premier, într-o alianță cu PSD. De ce vorbeau ei de un plan pe 7 ani”, consideră Ludovic Orban.

Mai multe articole despre:
ludovic orban colaitie guvern