MENIU

Imagine de la discuţiile dintre Dragnea, Isărescu şi Dăncilă

Întâlnirea dintre Liviu Dragnea, Mugur Isărescu şi Viorica Dăncilă de joi a durat mai mult de de 3 ore. În timpul întâlnirii, Camera Deputaţilor a transmis şi o fotografie.

La întâlnire a participat şi Florin Georgescu, viceguvernatorul BNR, dar şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. În imagini, Liviu Dragnea este cel care vorbeşte, în timp ce ceilalţi ascultă. 

Redăm, în continuare, şi comunicatul transmis de Camera Deputaţilor: 

"Joi, 3 mai 2018, ca urmare a schimbului de scrisori dintre președintele Camerei Deputaților și guvernatorul Băncii Naționale a României, precum și în continuarea întâlnirilor Guvernului cu Banca Națională a României, a avut loc întrevederea dintre domnul Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, doamna Viorica Dăncilă, prim-ministru, domnul Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice și conducerea Băncii Naționale a României, reprezentată prin domnul Mugur Isărescu, guvernator și domnul Florin Georgescu, prim-viceguvernator.

În cadrul întrevederii a avut loc un dialog constructiv privind situația și evoluțiile previzibile ale economiei, cu accent pe factorii de influență a ratei de inflație, precum și referitor la perspectivele acesteia pentru anul în curs și 2019. S-a subliniat faptul că o mare parte din creșterea prețurilor înregistrată în ultimele luni a fost cauzată de factori externi, exogeni raportați la acțiunea Guvernului și, respectiv, a BNR.

Pentru asigurarea încadrării ratei inflației în intervalul programat pentru finele anului 2018 și perioada următoare s-a convenit că este necesară continuarea aplicării unui mix eficient și echilibrat de politici fiscal-bugetare și monetare.

Dialogul permanent, deschis, bazat pe argumente profesionale și cu respectarea competențelor fiecărei instituții dintre Guvern și Banca Națională a României va fi de natură să permită realizarea acestui obiectiv. În cadrul discuției s-au validat argumentele privind consolidarea stabilității și predictibilității macroeconomice, precum și existența unor premise clare de creștere a convergenței nominale și reale cu Uniunea Europeană"