MENIU

Guşă: Când vin nişte gorile politice să implementeze un sistem de Justiţie, atunci ne îngrozim

Cozmin Guşă a tras un semnal de alarmă asupra modificărilor pe care parlamentarii vor să le facă la Legile Justiţiei. Astfel, acesta consideră că politicienii îşi pun la cale acum nu doar scăparea de Justiţie, de puşcărie, sau de a plăti înapoi paguba către bugetul de stat, ci şi dorinţa de răzbunare. "Când vin nişte gorile politice să implementeze un sistem de Justiţie, formatat să îi ferească de probleme, atunci trebuie să ne îngrozim", a explicat acesta.

Cozmin Guşă a explicat că politicienii au fost deranjaţi de Justiţie abia când au fost "puţin pişcaţi" pentru nişte delicte minore. În schimb, nu le-a păsat să modifice ceva atunci când un om de rând a făcut închisoare pentru un fapt minor, deşi putea să facă muncă în folosul comunităţii: 

"Ea a devenit deranjantă pentru politicieni în momentul în care i-a afectat. Până nu i-a afectat, nu le-a păsat că cetăţeanul de rând face puşcărie în mod excesiv sau gratuit pentru delicte minore, când de fapt, putea face muncă în folosul comunităţii. Nu. Nu i-a deranjat când mari companii româneşti, cu oameni care poate au făcut greşeli, au fost distruse, pentru că în loc să îl pui pe marele capitalist care a făcut greşeli, dar nu a omorât pe nimeni, să plătească cu vârf şi îndesat paguba pe care a făcut-o, l-ai băgat la puşcărie, şi firma lui s-a dus de râpă. Ei au fost deranjaţi când politicienii au fost puţin pişcaţi pentru nişte delicte minore", consideră consultantul politic. 

Acesta a mai spus că politicienii care au făcut închisoare până acum nu au fost condamnaţi pentru faptele lor mai grave, întrucât au răsuflat uşuraţi că nu li s-a descoperit o mare privatizare frauduloasă:

"Politicienii care au făcut puşcărie până acum nu au făcut puşcărie pentru marile lor fapte grave, ci au făcut puşcărie pentru fapte mult mai puţin grave în care şi-au luat o pedeapsă scurtă, răsuflând uşuraţi că nu li s-a descoperit o mare privatizare frauduloasă, o mare şpagă luată în dezavantajul infrastructurii din România. Asta e istoria! Iar azi groaza este atât de mare, nu pentru ce se prevede, asta e Parlamentul, ăştia sunt românii care au votat acest Parlament. Nu, pentru faptul că aceste scule pe care şi le creează ajung în mâinile unor oameni nealfabetizaţi, a unor reprezentanţi ai baronilor sau chiar ai baronilor înşişi, cu mari probleme personale, cu mari dosare, dar şi cu o mare dorinţă de răzbunare pe toată lumea", spune Guşă.  

Consultantul a mai spus că prin modificările făcute, parlamentarii nu îşi pun la cale doar modalitatea prin care să scape de Justiţie fără să facă închisoare, ci şi un veritabil aparat prin care se vor răzbuna, iar asta îi îngrozeşte pe cei care ies în stradă:

"Ei îşi pun la cale acum nu doar scăparea de Justiţie, sau de rigorile Justiţiei, sau de puşcărie, sau de a plăti înapoi paguba către bugetul de stat, ci şi dorinţa de răzbunare! Ei îşi pun la punct, prin legile pe care le votează la foc automat, jignindu-l pe fostul rege cu funeraliile, nici nu mai discut despre asta, aparatul prin care se vor razbuna. E, şi asta îngrozeşte mulţimile de oameni care au înţeles acest lucru şi ies în stradă, sau se revoltă  în faţa televizoarelor şi care ies în stradă, sau scriu mesaje pe internet. Asta au înţeles cei care se revoltă: că se creează un sistem concentraţional operat de către nişte mancurţi. Mancurtul este unul care nu gândeşte, dar îmi pare rău, hai că nu dau nume, era să dau numele lui Iordache, dar nu îl dau, să se consemneze că nu îl dau". 

Totodată, Cozmin Guşă a mai sintetizat pericolul reprezentat de ce se întâmplă în Parlament: "când nişte gorile politice vor să schimbe sistemul de Justiţie, trebuie să ne îngrozim. Mai ales că este posibul ca  planul lor să fie implementat", a precizat consultantul politic. 

"Asta este marea problemă. Când vin nişte gorile politice să implementeze un sistem de Justiţie, formatat ca să îi ferească de probleme şi ca să genereze probleme asupra altora care poate nu sunt vinovaţi, să atunci trebuie să ne îngrozim. Şi marea problemă şi încercare a lui 2018 este că aceste treburi vor putea să fie, vor putea să fie, nu este sigur, dar vor putea să fie implementate".