MENIU

Dîncu: Nu am discutat la Guvern despre remaniere. Uneori ne spunem părerea mai mult decât ar trebui

Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Dîncu, a declarat, marţi, că Guvernul nu discută o posibilă remaniere, afirmând că membrii cabinetului îşi spun uneori părerea personală ''mai mult decât ar trebui'', dar că aceste ''accidente de parcurs" nu le definesc performanţa. În acest context, Dîncu a precizat că "în Guvern nu sunt nemulţumiri legate de comunicarea unor miniştri", potrivit Mediafax.

"Nu am discutat la Guvern despre remaniere şi nu se discută acest lucru. În acest moment de gândim mai degrabă cum să ne adaptăm mai bine muncii în echipă şi discursul miniştrilor la exigenţele comunicării guvernamentale. Dar nu s-a discutat despre asta şi nu este un lucru actual", a răspuns Ministrul Dezvoltării Regionale, întrebat dacă Guvernul ia în calcul o remaniere.

Vasile Dîncu a susţinut că în Guvern nu sunt nemulţumiri legate de comunicarea unor miniştri, afirmând că "sunt oameni mai tineri care din dorinţa de a comunica poate că nu găsesc formula justificată birocratic".

"Noi nu avem nemulţumiri pentru că fiecare este o individualitate, îşi gestionează cariera singur. Uneori greşim, în funcţie de experienţă, sunt oameni mai tineri care din dorinţa de a comunica poate nu întotdeauna găsesc formula justificată birocratic sau comunicaţional", a apreciat vicepremierul.

Ministru Dezvoltării a admis că uneori membrii Cabinetului îşi spun părerea personală mai mult decât ar trebui, angajând colectivitatea.

"Câteodată ne spunem părerea personală mai mult decât ar trebui, angajând şi colectivitatea din care facem parte, dar cred că acestea sunt doar accidente de parcurs, nu definesc personalitatea unor oameni care altfel au încercat şi încearcă să facă ceea ce trebuie conform funcţiei", a explicat Dîncu.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, ar trebui să-şi asume declaraţiile pe care le-a făcut, a declarat luni premierul Dacian Cioloş, el adăugând totodată că ministrul a vorbit în nume personal, nefiind mandatat de Guvern.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat sâmbătă că afirmaţiile privind transferul a 35 de miliarde de euro, cu camionul, în afara ţării, în ultimii cinci ani, au reprezentat o "metaforă", iar situaţia nu are legătură cu Traian Băsescu, la mandatul căruia a făcut referire.

Precizările au venit după ce Achim Irimescu a declarat, într-un interviu acordat Ziarului Financiar, că "Eu (în Vest – n.red.), când fac o afacere cu statul şi câştig, să zic, un milion de euro, eu banii ăia nu-i duc într-o ţară străină, să-mi iau casă sau să-i pun în cont, ci îi păstrez în Belgia (destinaţie generică – n.red.) şi fac o afacere, o firmă, o făbricuţă, şi dau şi la amărâtul ăla să mănânce o pâine. Voi scoateţi banii din ţară, şi - îmi spunea el (un interlocutor care i-a relatat povestea – n.red.) - s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu - că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia."

Traian Băsescu a reacţionat imediat şi i-a cerut ministrului Agriculturii să probeze afirmaţiile. Ulterior, Achim Irimescu a revenit asupra declaraţiilor referitoare la transferul a 35 miliarde de euro în afara ţării şi a afirmat că "desigur nu are legătură cu domnul Băsescu".

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat sâmbătă că declaraţiile ministrului Agriculturii sunt interpretări personale bazate pe informaţii de presă şi ale Curţii de Conturi, "e drept, neclare şi confuze".