MENIU

Dan Vasile Mihale: Plagiatul a bătut mai tare la Tobă decât Duicu și Șoric

Petre Tobă

Un editorial despre "performanțele" ministrului de Interne, Petre Tobă.

Cel mai controversat membru al Guvernului Cioloș este pus la zid de justițiarul "Plagiat". Omul acesta este cadoul otrăvit oferit Guvernului Cioloș… Ce comedie noire… Acest individ nominalizat în scandalurile Șoric, Duicu și Ponea, băgat, pe ușa din dos, în guvernul tehnocratului Cioloș, este învins de un simplu plagiat. Omul acesta are păcate mult mai mari…

Biografia acestui individ a explodat pe 14 noiembrie 2010, într-o cafenea din Piatra Neamț, când a fost asasinat Gheorghiţă Mararu. Imediat după incidentul din Piatra Neamţ, presa a relevat legătura dintre victimă, familia acesteia şi şeful de atunci al IPJ Neamţ, Aurelian Vasea Şoric.

Pe fondul scandalului de la Neamţ, secretarul de stat Dan Fătuloiu i-a dat ultimatum ministrului Traian Igaş cerându-i, în 16 noiembrie 2010, să-l demită pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă. Ulterior, Dan Fătuloiu a lansat o serie de acuzaţii la adresa unor colegi, ţinta atacurilor sale fiind, însă, Petre Tobă. Dan Valentin Fătuloiu spunea că şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a distrus, de când se află la conducerea instituţiei, un "concept" cu ajutorul căruia România a intrat în Uniunea Europeană, acţionând abuziv şi necomunicând eficient cu subordonaţii.

Mai mult, Fătuloiu invoca drept motiv de demitere a lui Tobă şi mitingul nelegal al poliţiştilor în urma căruia Vasile Blaga a demisionat, în 27 septembrie 2010. În timpul mitingului poliţiştilor din Bucureşti, Fătuloiu, care conducea Departamentul de Ordine şi Siguranţă Publică şi era secretar de stat în MAI, se afla la comanda ministerului, în absenţa lui Blaga, plecat la Târgu Mureş.

Numele lui Petre Tobă a fost vehiculat şi în dosarul în care sunt judecaţi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu şi fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinți Constantin Ștefan Ponea. Procurorii DNA arătau, în rechizitoriul trimis instanţei, că, în perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu i-ar fi spus lui Ştefan Ponea că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi asupra şefului Poliţiei Române, Petre Tobă.

Acesta este domnul Tobă, încă ministrul de Interne al României...