MENIU

Dan Bucura: "Dragnea Junior riscă puşcăria!"

Dezvăluirile făcute de Realitatea TV nu au rămas fără reacții. Sunt comentatori care spun că în urma acestui scandal Dragnea Jr. ar putea ajunge la închisoare. Va răspunde copilul, chiar dacă a fost pus de tată, crede jurnalistul de investigații Dan Bucura. 

"Ne pare rău, domnule Dragnea, dar exista riscul ca inclusiv copilul dvs băgat în faţă, ca paravan, să faca puscarie. E act de inconştienta să nu intelegi ca au mai fost altii mult mai dotati intelectual decat tine, bagati la inaintare, nu inteleg de ce crezi ca la copilul tau va fi altfel. Va raspunde copilul chiar a fost pus de tata. Pentru o evaziune de genul acesta, că îi place sau lui lui Dragnea senior, se merge la puşcărie", a spus Dan Bucura, la Realitatea Tv.

Reţeaua de evaziune a lui Liviu Dragnea. Schema executată de şeful PSD şi fiul său. DOCUMENT

Familia Dragnea a avut mereu treabă până peste cap. Acum însă, capătă sens și recenta propunere legată de îndulcirea pedepselor vizavi de evaziunea fiscală. O muncă titanică depusă de Liviu Dragnea. Că doar l-a băgat în afaceri controversate chiar și pe fiul lui. Astăzi, primul episod. În galeria articolului este atașată și schema evaziunii.

Poate v-ați întrebat cum de un bugetar pe viață, precum Liviu Dragnea, și-a permis un domeniu imobiliar întins pe 3 străzi. Povestea a început în 2002 când a permis, din postura de șef al județului Teleorman, privatizarea Tel Drum în favoarea unor prieteni dragi lui.

În acest prim episod nu ne vom referi însă la procesul de privatizare în sine ci la o schemă financiară care a permis inginerii financiare care ar stârni invidia oricărei structuri ilicite, pe plan mondial. 

Așadar, în doar câțiva ani, pe lângă Tel Drum mai erau și alte companii afiliate. Erau controlate de prieteni vechi dar și de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin: Salcia SA, Gransiloz SRL, Nutrelo Group, Ludikom SRL, cu active de zeci de milioane de lei cumpărate însă cu doar câteva zeci de mii de lei. Diferența ? Folosită la altceva.

Rețeaua de firme mai folosea la ceva. Contracta credite în beneficiul acționarilor, inclusiv pentru Valentin Dragnea, erau garantate cu activele de milioane ale firmelor, după care nu se mai achitau.

Băncile erau nevoite astfel să-și acopere pierderile cu bunurile cesionate de giranți, adică de firmele amintite mai sus: utilaje, terenuri sau mijloace de transport.

Au rezultat active imobilizate în valoare de mai multe milioane de lei. Pesemne însă că nu mai conta, scopul „patronilor” nefiind afacerile „la vedere”.

Mai multe articole despre:
0 partid Liviu Dragnea dan bucura