MENIU

Cozmin Guşă: Avem o clasă parlamentară la cel mai jos nivel dintotdeauna

Cozmin Guşă: Avem o clasă parlamentară la cel mai jos nivel dintotdeauna

Invitat, vineri seara, la Realitatea TV, consultantul politic Cozmin Guşă a făcut o analiză rece a României politice. Clasa parlamentară, spune acesta, se află la cel mai jos nivel de până acum.

"La nivel politic, avem o clasă parlamentară la cel mai jos nivel dintotdeauna", a avertizat consultantul politic Cozmin Guşă, în emisiunea "Realitatea românească".

Spre deosebire de guvernele ceauşiste, spune Guşă, miniştri din România de astăzi se orientează "doar ca să dea bine în faţa şefului".

"Marea adunare naţională dinainte de 1989 era formată din oameni de mult mai mare calitate decât cei de azi. Pe o scară de la 1 la 10, ăia erau la 7, ăştia sunt la 2. Dar ăia erau la 7, ceea ce nu e rău. Este un sistem mediocru sau puţin supramediocru care poate să rezolve problema. Miniştrii din guvernele lui Ceauşescu erau nişte tehnocraţi care ştiau despre ce este vorba în propoziţie. Ia întreabă-i azi pe miniştri unde sunt centrele de influenţă ale puterilor administrative în sensul reconstrucţiei României. N-o să ştie să-ţi răspundă. Cu foarte puţine excepţii, aceşti oameni se orientează doar ca să dea bine în faţa şefului. Întreabă-l pe Ponta să-ţi recite care sunt centrele de profit sau de mare pierdere ale statului şi o să ai o mare dezamăgire. O să poată să-ţi răspundă despre problemele lui personale, despre faptul să este persecutat, despre faptul că 'Jos Băsescu!' a rămas un aliniament, despre, despre... Ceea ce este o mare dramă. Iar noi vorbim despre un prim ministru de 42 de ani", a spus Cozmin Guşă.