MENIU

Căutiș: DNA nu văd să anunțe că are un dosar pe Tel Drum. Băsescu l-a atacat de fațadă pe Dragnea

Jurnalistul Kamikaze, Alexandru Căutiș, a criticat, vineri seară, la Realitatea TV, în contextul dezvăluirilor făcute în emisiunea "Jocuri de Putere", de către Romică Părpălea și Teodor Nițulescu, cu privire la Liviu Dragnea, faptul că nu a observat, până în prezent, o reacție a DNA în ceea ce privește privatizarea Tel Drum. În viziunea sa, "tăcerea este pe toate planurile", iar reacțiile fostului șef de stat, Traian Băsescu, atât cu privire la acuzațiile principalului denunțător în dosarul "Referendumul", cât și cu privire la faptul că Dragnea i-ar fi sponsorizat campania, în 2009,  reprezintă atacuri "de fațadă".

"Ce ar putea să spună Liviu Dragnea atâta vreme cât dovezile au venit peste el de-a valma. Să spună că minte domnul Nițulescu? Păi omul respectiv a fost prefectul județului, are dovezi de necontestat, strânse și pe care am înțeles că le va depune la DNA, în denunțurile pe care urmează să le facă. Pe unul deja l-a făcut. Ce ar mai putea să spună Dragnea? Că nu s-a asociat niciodată cu vreo firmă considerată a PDL-ului? Ar fi imposibil pentru că, dacă e să căutăm în arhiva județului Teleorman, o să găsim cum, în 2009, firma Tel Drum a semnat un contract de asociere cu firma Euro Construct Trading, care se știe că e a domnului Beșciu și a partenerului său Dorin Cocoș, un contract care, ulterior, a servit Consiliului Județean să dea acestei asociații de firme reabilitarea drumului 701. Ce ar putea să spună domnul Dragnea câtă vreme, cu trei săptămâni înainte de primul tur, firma sa s-a asociat cu o firmă a lui Dorin Cocoș?", a declarat Căutiș.

Martor-cheie: Dragnea controlează tot în Teleorman. Mi-au cerut să modific procentele la referendum

 



În viziunea sa, "principiul de a avea Consiliul Concurenței ar trebui să existe și la nivelul partidelor", în contextul în care înțelegerile dintre acestea, ce reies din dezvăluirile făcute la "Jocuri de Putere", "seamănă cu un clan mafiot".

"În 2009, am publicat, în revista Academia Cațavencu, o notă semnată de Liviu Dragnea, venită din partea CJ și a prefectului în care se cerea să se primească, CJ și Prefectura, date despre firmele care sunt cu PDL-ul și PNL-ul. Asta ce înseamnă: în mintea lor, a acestui baron de Teleorman, de fapt, și a acoliților săi, anumite firme au opțiuni politice, urmând probabil, ulterior, să facă și controale la firmele care au avut o altă opțiune politică. Asta se întâmplă în toate județele. Dacă Liviu Dragnea va ajunge să conducă acest partid, vom vedea extinse aceste metode de Teleorman pe tot cuprinsul țării. Unul dintre cele mai importante lucruri desprinse, din emisiunea de aseară, a fost că există o înțelegere pe afaceri sau de interes, între partide care, altfel, pozează a fi pe poziții opuse. Acest lucru e foarte îngrijorător pentru mediul politic din România pentru că este o înțelegere care seamănă cu un clan mafiot, un grup de crimă organizată. Principiul de a avea Consiliul Concurenței ar trebui să existe și la nivelul partidelor", a mai spus jurnalistul Kamikaze.

Teodor Niţulescu: Privatizarea Teldrum, o fraudă de proporţii. Dragnea a sifonat 1 mld. euro

 




Mai mult, potrivit informațiilor primite pe surse, s-ar părea că PNL și PSD și-au decis primarii și viceprimarii pe întreaga țară:

"Am semnale că deja se întâmplă în țară astfel de lucruri, la alegerile locale. Asta înseamnă că, ulterior, nu se vor călca pe bătături în privința afacerilor, care sunt hoții".

Teodor Niţulescu: Liviu Dragnea a sponsorizat campania lui Traian Băsescu din 2009

 

Pe de altă parte, în viziunea sa, reacția lui Traian Băsescu, pe Facebook, cu privire la acuzațiile făcute de martorul-cheie în dosarul "Referendumul", Romică Părpălea, care l-au vizat pe Liviu Dragnea, vine după o tăcere suspectă. 

"Nu l-am auzit pe Traian Băsescu să îl atace dur pe Dragea. Am fost surprins de o coincidență. Elena Udrea i-a predat ștafeta lui Liviu Dragnea, la Ministerul Dezvoltării. M-aș fi așteptat să urmeze niște atacuri. Acești domni nu s-au atacat niciodată pe problema ministerului, ca și cum și unul și celălalt au făcut numai lucruri minunate acolo. Elena Udra nu s-a atacat niciodată cu Radu Mazăre. De ce: pentru că, așa cum am devedit, au existat afaceri între Dragnea și firmele lui Dorin Cocoș și a fost și o situație asemănătoare și la Constanța. Lucrurile astea nu cred că nu le-a cunoscut Traian Băsescu. Mă miră când spune că Liviu Dragnea e mincinos. Este un atac de fațadă pe care l-a dat, pe Facebook, cu privire la Liviu Dragnea, deși avea muniție să o facă pentru că era pusă în discuție cumpărarea principalului denunțător în dosarul "Referendumul", de către Liviu Dragnea. Lucrurile acestea îmi arată și că al doilea mesaj, în urma apariției lui Nițulescu, a fost tot unul de fațadă ca să nu se prindă lumea că, de fapt, a fost o problemă acolo cu Dragnea și Traian Băsescu", a mai punctat Căutiș.

Teodor Niţulescu: Liviu Dragnea avea, încă din 2004, dosare la PNA. Cum a scăpat de arestare

 

"DNA nu văd să anunțe că are un dosar pe Tel Drum. Gravitatea e cu atât mai mare cu cât lucrurile astea sunt cunoscute, în presă de ani de zile. DNA ar trebui să se autosesizeze în urma unor articole de presă, emisuni în care se prezintă dovezi. Iată, tăcere pe toate planurile", mai precizeză jurnalistul Kamikaze.