MENIU

Băsescu, după ce Elena Udrea a fost condamnată: Am primit decizia cu foarte mare părere de rău

Traian Băsescu a declarat, la Parlament, că a primit vestea condamnării Elenei Udrea la 6 ani de închisoare cu executare cu foarte mar părere de rău şi chiar a vorbit cu ea la telefon.

"Am primit vestea cu foarte mare parere de rau care pleaca din convingerea ca femeia asta nici nu a primit genta cu bani, nici nu a facut un abuz in servici. Cred ca are şanse ca la revizuire, sa isi puna avocatii, sa stranga documentele, sa le puna, sa ceara revizuirea sentintei. Nu as comenta mai mult acum, cred ca are calea revizuirii", a spus Traian Băsescu. 

Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată și în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită, abuz în serviciu şi folosire de acte sau declaraţii false pentru obţinerea de fonduri europene.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins apelul declarat de Udrea şi de către ceilalţi inculpaţi, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond.

Astfel, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja rămâne cu o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare.

Celelalte pedepse în dosar sunt: Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, trei ani de închisoare cu executare; Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere; Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

Elena Udrea, șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Obreja, cinci ani