MENIU

Ambasadorul SUA, despre desemnarea noului premier

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, afirmă, într-un interviu acordat News.ro, că susţine "pe deplin" mesajul transmis recent de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căruia nu va nominaliza în funcţia de premier o persoană condamnată pentru corupţie, şi îl felicită pe şeful statului pentru sprijinul său în lupta anticorupţie. Reprezentantul SUA la București spune că se așteaptă ca după alegeri România să aibă Parlament și Guvern integre și competente.

Oficialul SUA a adresat la rândul său un mesaj pentru alegătorii români în pragul începerii campaniei electorale pentru parlamentare, îndemnându-i, aşa cum a făcut-o şi la alegerile locale, să voteze candidaţi competenţi şi integri.

De asemenea, el a transmis că se aşteaptă de la noul Guvern şi de la noul Parlament să fie "integru şi competent".

"Dacă România, dacă noul Guvern îşi pot asuma aceste două concepte cred că va fi foarte bine atât pentru relaţiile româno-americane, cât şi pentru cetăţenii români. Parteneriatul strategic este într-un loc foarte bun, cu o traiectorie foarte bună, şi România se găseşte într-un loc foarte bun în acest parteneriat. Am încrederea că noul Guvern al României va reflecta aceste idealuri ale competenţei şi integrităţii şi va contribui la întărirea pe viitor a relaţiilor cu SUA", a declarat ambasadorul SUA pentru News.ro

Mai multe articole despre:
null