MENIU

Beyonce revine! Noua piesă critică abuzurile poliţiei

Beyonce revine cu un nou single aproape doi ani de pauză şi are un proiect curajos. Cântăreaţa abordează tema abuzului poliţiei asupra persoanelor de culoare, subiect care mai ales anul trecut a creat controverse aprinse în Statele Unite.

Beyonce a prezentat piesa "Formation" cu o zi înainte să cânte în pauza de la SuperBowl, cel mai aşteptat eveniment sportiv american al anului.

Beyonce a lansat un nou videoclip după un 2015 relativ tăcut. Materialul a fost filmat în New Orleans şi are trimiteri clare la campania "Vieţile oamenilor de culoare contează", mişcare creată ca răspuns la abuzurile forţelor de ordine. În imagini apar mai mulţi poliţişti, care la sfârşitul clipului ridică mâinile ca şi cum s-ar preda. Apoi, camera se îndreaptă spre un perete unde e scris cu grafitti mesajul "Nu mai trageţi în noi".

Beyonce pare să facă aluzie şi reacţia slabă a guvernului SUA după uraganul Katrina pentru că interpretează o bună parte din melodie pe o maşină de poliţie care se scufundă în apă.

Deocamdată nu e clar dacă Beyonce va cânta noua ei piesă şi la SuperBowl. Ea va urca pe scenă în pauza evenimentului sportiv şi va fi urmărită de zeci de milioane de telespectatori americani. În fotbalul american profesionist, Superbow-ul e meciul pentru titlu de campion al ligii naţionale.

Mai multe articole despre:
muzică poliţie Beyonce piesă Super Bowl 2016