MENIU

Imagini incredibile în Bucureşti: cum a condus un şofer "prin Dâmboviţa"

Un clip publicat recent pe o reţea de socializare a stârnit controverse.

În imaginile filmate de o tânără cu telefonul mobil se vede cum un şofer bucureştean conduce prin albia râului Dâmboviţa, într-o zonă secată de autorităţi pentru curăţare.

"Azi (16 februarie, n. red). Ora 16. În spatele Bibliotecii Naţionale. O maşină încearcă să ocolească traficul pe unde trecea odinioară Dâmboviţa", a scris tânăra în descriere clipului.

"Aşa ceva nu am văzut", a comentat un internaut, în vreme ce altcineva a întrebat dacă nu cumva ar trebui sesizată Poliţia.

 
WP_20160216_15_51_33_Pro.mp4

Azi. Ora 16. in spatele Bibliotecii Nationale. O masina incearca sa ocoleasca traficul pe unde trecea odinioara Dambovița.

Posted by Ana-Maria Irimia on Tuesday, February 16, 2016

 

Administrația Națională Apele Române (ANAR) a luat decizia de a goli albia râului Dâmbovița în zona Piața Unirii din Capitală, cu scopul de a curăța cursul apei de reziduurile acumulate în timp, a anunțat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), pe pagina oficială de Facebook.

"(...) Actuala situație este cauzată de acumulările de deșeuri, mâl și scoici, care au colmatat cele 4 casete ale sifonării de sub Piața Unirii. În urma analizelor specialiștilor de la Administrația Națională 'Apele Române', vorbim despre limitarea drastică și progresivă a capacității de tranzitare a debitelor, de la circa 60 mc/s, conform proiectului inițial, la circa 45 mc/s determinați experimental în 1995 și la circa 38 mc/s în 2014. În aceste condiții există riscul blocării scurgerii apei, cu potențiale efecte dezastruoase pentru zonele adiacente și mai ales asupra construcțiilor subterane existente în zonă, galeriile de metrou și pasajul rutier subteran. Astfel, ANAR a luat decizia că este nevoie de o golire completă a cuvei, pentru a putea realiza lucrările de decolmatare", a subliniat ministerul de resort.

De asemenea, instituția precizează faptul că "deșeurile a căror prezență este semnalată și care conferă actualul aspect dezagreabil, nu provin din activitatea instituției noastre sau din resursa de apă a râului Dâmbovița, ci reprezintă aportul nedorit al unei părți dintre concetățenii noștri".