MENIU

Planta-elixir care funcţionează ca un calmant, ajută la ulcer şi taie greaţa

Planta-elixir care funcţionează ca un calmant

După perioada sărbătorilor, mesele îmbelşugate ne pot supăra stomacul sau chiar ne pot da anumite stări de insomnie.

Roinița, cunoscută şi ca iarba stuparului, este o plantă cunoscută în primul rând pentru efectele ei benefice asupra afecțiunilor stomacului (calmează spasmele stomacale, elimină gazele din stomac, înlătură diareea şi colicile gastro-intestinale, echilibrează digestia).

În plus, roiniţa calmează stările nervoase, creşte pofta de mâncare, reduce stările de greaţă și ajută în tratarea hipertiroidiei.

Fitoterapeuţii spun că ceaiul preparat din frunze de roiniță, la fel cel făcut din florile acestei plante, este de ajutor şi la calmarea durerilor de cap, tratarea amețelilor, pierderea temporară a cunoștinței. 

De asemenea, această băutură este recomandată pentru îmbunătăţirea stării psiho-emoţionale, protejează sistemul nervos de stres şi ajută la îmbunătăţirea memoriei.

Totodată, planta are şi rol cicatrizant.

Alte studii arată că această plantă are efecte antivirale împotriva gripei aviare şi virusurilor herpetice.

Roiniţa, denumită şi melissa, este numită de "elixir de viaţă lungă", iar elenii o utilizează şi pentru ajutor în tratarea anxietăţii, depresiei sau insomniei.

Roiniţa - ceai şi pulbere. Cum se administrează corect

Pentru o eficiență maximă, ceaiul de roiniţă este indicat să fie băut zilnic, după mesele principale, adică trei căni cu infuzie pe zi.

Un alt mod de administrare al roiniţei este sub formă de pulbere sublinguală. În acest caz, planta se macină bine cu o râşniţă electrică şi se ia o linguriţă pe 3-4 ori pe zi, înainte de mese. 

Pulberea rezultată din planta de roiniţă se ţine sub limbă 10-15 minute, după care se înghite cu apă.

Studiile arată că, în cazul unei administrări îndelungate, la fiecare şase săptămâni se fac 10 zile de pauză.

Mai multe articole despre:
planta roinita calmant