MENIU

Vrei aur ieftin? Du-te la ANAF! Cu cât vinde Fiscul gramul de aur confiscat

ANAF scoate la licitație bijuterii confiscate. Foto/Arhivă

Agenția Națională de Administrare Fiscală încearcă să recupereze prejudiciile provocate de firmele evazioniste și de infractori, așa că, periodic, organizează licitații la prețuri derizorii. Așa se întâmplă și acum, cu bijuterii din aur confiscate, un de gramul costă 190 de lei, în condițiile în care, pe piață, depășește 350 de lei.

Agenția Națională de Administrare Fiscală încearcă să recupereze prejudiciile provocate de firmele evazioniste sau de diverși infractori, prin scoaterea la licitație a bijuteriilor confiscate de la aceștia și ulterior ajunse în posesia statului. Instituția de control a lansat o procedură de licitație pentru intermediul căreia vinde aproximativ 62 de grame de aur la prețul de doar 11.835 de lei. Astfel, gramul de aur este vândut cu 190 de lei, în condițiile în care, pe piață, un gram de aur depășește 350 de lei.

Dacă ești iubitor de metale prețioase și îți place aurul, dar ți se pare că prețul este prea mare și nu ai bugetul necesar, Agenția Națională de Administrare Fiscală scoate aur la preț de chilipir. Prin urmare, ANAF scoate la vânzare prin licitație 62,29 grame de aur la prețul de doar 11.835,10 lei, fiind vorba despre un lanț, o brățară și un inel. Bunurile vor fi vândute la licitația programată în ziua de 5 iunie a.c.

Puritatea aurului pus la vânzare de ANAF este de 585%. La un simplu calcul matematic aflăm că prețul unui gram de aur este mult mai redus față de magazinele specializate în care comercializează bijuterii. Mai exact, ANAF vinde aurul cu 190 de lei gramul, în timp ce în magazine, gramul de aur depășește 300 de lei.

ANAF arată că bijuteriile pot fi cumpărate doar de către persoanele fizice sau juridice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului-Direcţia Metale Preţioase, iar persoanele fizice care vor să le achiziționeze trebuie să declare, pe propria răspundere, că nu vor fi vândute, ci le achiziționează în interes personal.

Așadar, oferta propusă de ANAF este de nerefuzat, mai ales acum când prețurile au luat o întorsătură neplăcută, bijuteriile nefiind scutite nici de data aceasta.

Mai multe articole despre:
anaf aur anaf licitatie bijuterii confiscate