MENIU

Patru metode pentru a-ți parfuma natural locuința! Suntem extrem de simple, iar rezultatul te va uimi

Patru metode pentru a-ți parfuma natural locuința! Suntem extrem de simple, iar rezultatul te va uimi/ unsplash.com

Dacă ai alergie la parfumurile din comerț, optează pentru soluțiile naturale, fără substanțe chimice în compoziție! Uleiurile esențiale și cele pentru bebeluși îți pot parfuma întreaga locuință, fără efecte adverse.  

Substanțele chimice din compoziția parfumurilor, cum sunt coloranții artificiali, conservanții, ftalații și alergenii, pot cauza iritații ale ochilor și tractului respirator, dureri de cap și perturbări ale sistemului endocrin. Dacă te confrunți cu alergii sau vrei să te protejezi, îți dezvăluim câteva alternative fără riscuri pentru sănătate, scrie Click!.

Săculeți cu lavandă

Pe lângă mirosul plăcut, inhalarea parfumului de lavandă aduce beneficii pentru sănătate. Studiile spun că ajută la reducerea stresului și anxietății, îmbunătățește calitatea somnului și ajută la relaxarea mușchilor. Adaugă 8-10 picături de ulei esențial de lavandă în difuzor. Pentru spațiile închise, pune într-un săculeț 2 părți de lavandă proaspătă și 1 parte orez, apoi depozitează săculețul în șifonier sau în sertare.

Rolă de hârtie igienică și ulei esențial

Dacă nu ai un difuzor, dar îți dorești să beneficiezi de mirosul și de avantajele uleiurilor esențiale, folosește-te de rola de hârtie igienică. Pentru a-ți parfuma baia, aplică pe o rolă de hârtie igienică 15-20 de picături de ulei esențial de pin, lămâie sau arbore de ceai. Poți face același lucru pentru bucătărie cu o rolă de prosoape din hârtie.

Vodcă și ulei esențial

Pentru a-ți pregăti propriul spray, ai nevoie de doar 3 ingrediente: 1 linguriță de vodcă, 35 de picături de ulei esențial și o sticlă cu pulverizator. Amestecă toate ingredientele în sticlă, apoi pulverizează pe cearșaf, prosoape, pe canapea sau pe alte țesături.

Ulei pentru bebeluși

Pentru că uleiurile pentru bebeluși nu conțin, de regulă, alergeni, acestea pot fi folosite pentru parfumarea locuinței. Ai nevoie de un difuzor de parfum cu bețe din ratan. Doar scoate parfumul din difuzor, clătește bine sticla, adaugă uleiul preferat, pune bețișoarele în interiorul sticlei și amestecă cu grijă.

 

Mai multe articole despre:
locuinta metode parfumat locuinta parfum natural