MENIU

Florin Piersic a fost operat și se află la secția de Terapie Intensivă - Comunicatul oficial al spitalului

Florin Piersic a fost operat și se află la secția de Terapie Intensivă

Vești noi vin despre Florin Piersic, în timp ce fanii marelui actor stau cu sufletul la gură pentru a afla ce se mai întâmplă cu el.  Potrivit surselor Realitatea Plus, Florin Piersic a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar în prezent se află la secția de ATI a Spitalului Foișor.

Maestrul Florin Piersic a iesit în urmă cu scurt timp din operatie. Medicii de la Spitalul Foișor din Capitală i-au înlocuit proteza de la genunchi, pentru a scăpa de sursa infecției. Starea lui de sănătate este însă în continuare una grava, după ce actorul a fost diagnosticat cu septicemie, din cauza unei branule care i-ar fi fost montată acasă.

Această intervenție era absolut necesară pentru a i se trata infecția din corp. Din informațiile Realitatea Plus, proteza pe care o avea la genunchi i-a fost extrasă și înlocuită, iar la momentul actual actorul se află în secția de terapie intensivă.

Cadrele medicale de la Spitalul Foișor au spus că, în momentul în care a ajuns dimineata după ce a fost la o clinica privată pentru investigatii suplimentare, actorul se afla intr-o stare destul de gravă din cauza unei septicemii în organism.

După momentul în care starea lui se va stabiliza, doctorii vor începe să-i administreze tratament pentru tratarea infecției, cel mai probabil tratament cu antibiotice.   

Doctorii sunt îngrijorați cu privire la starea actorului. Conform surselor, maestrul a avut momente în care nu a mai fost conștient astăzi, dar a avut și momente în care a fost stabil.

În urmă cu puțin timp, spitalul a transmis un comunicat oficial prin care informează modul în care a decurs operația:

„În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență.
A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.
În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, au transmis reprezentanții unității medicale.

Cum a decurs ziua de astăzi pentru Florin Piersic

Florin Piersic a fost transferat, astăzi, la Spitalul Foișor din Capitală. Marele actor a făcut septicemie din cauza unei branule care i-a fost montată acasă, potrivit surselor Realitatea PLUS. Medicii de la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor au transmis o informare în care spun că Florin Piersic se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. 

Echipa medicală a anunțat că vor fi efectuate investigații amănunțite, atât de laborator, cât și imagistice, pentru a determina cea mai potrivită conduită terapeutică în cazul actorului.

Polițistul care a căzut la datorie de Paște, condus pe ultimul drum în sunetul sirenelor. Cortegiul funerar s-a întins pe toate străzile orașului

„În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă.

Vom efectua investigații de laborator și imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică. Vom reveni cu detalii atunci când vom avea mai multe informații”, au transmis reprezentanții Spitalului Foișor.

Surse din presă dezvăluie că legendarul actor Florin Piersic a fost internat la spital cu septicemie, o afecțiune gravă provocată, potrivit acelorași surse, de o branulă montată acasă. Se pare că actorul ar fi rămas cu branula timp de o săptămână pentru a face niște perfuzii, deși este recomandat ca astfel de dispozitive medicale să fie scoase după maxim trei zile.

"Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârsta și bolile asociate. Este vorba de un proces infecțios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului și proteza de la genunchi.

Pacientul se află în evaluare și supraveghere multidisciplinară (boli infecțioase, ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bunaă abordare terapeutică.  

Domnul Florin Piersic va fi transferat în această dimineață la Spitalul Foișor, pentru tratament ortopedic. Situația medicală a pacientului face ca intervenția ortopedică să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecție.

După intervenția ortopedică, pacientul va continua tratamentul procesului infecțios", a transmis, în această dimineață, Institutul Matei Balș.

Cireșele au ajuns să se vândă la bucată, în Londra. Prețul exorbitant al acestora, dezvăluit de o româncă din Marea Britanie