MENIU

Cum arată și cât costă cea mai scumpă mașină chinezească vândută vreodată

Un client înstărit din China a cumpărat cea mai scumpă maşină chinească vândută vreodată, Hongqi L5. Omul de afaceri respectiv este primul civil care cumpără modelul respectiv, folosit până acum doar de demnitarii chinezi, iar preţul de achiziţie este echivalentul a 580.000 de euro, scrie automarket.ro.

Clientul primului Hongqui L5 este un om de afaceri care deţine un lanţ de magazine de mobilă din China. Pentru aceeaşi sumă sau chiar mai puţin, Wang Zhonghua putea să cumpere un Ferrari FF sau un Rolls-Royce Phatom. Hongqui însemnă "steag roşu" în limba chineză şi reprezintă prima şi singura (pentru moment) marcă premium din China, fiind disponibilă doar demnitarilor atunci când a debutat pe piaţă, în 1958.

Cât despre modelul L5, acesta este o limuzină cu design retro, ce aminteşte de primul model al mărcii. Caroseria are o lungime de 5.555 milimetri, o lăţime de 2.018 mm şi o înălţime de 1.578 mm. Ampatamentul este de 3.435 mm, mai mare decât unele modele de oraş vândute în Europa, pe când masa totală este ridicolă, de 3.175 kilograme. Motorizarea este un V12 de 6.0 litri, construit din aluminiu, cuplat unei transmisii automate cu şase trepte, care distribuie puterea în mod inteligent celor patru roţi printr-un sistem de tracţiune integrală, aceasta din urmă fiind preluată de la partenerii străini, la fel ca suspensia hidro-pneumatică din dotare. Performanţele sunt neimpresionante, viteza maximă fiind de 200 km/h, în timp ce consumul de carburant este declarat la 20 de litri la sută.

Mai multe articole despre:
maşină preş maşină chinezească