MENIU

Avantaje şi dezavantaje mobilă la comandă versus mobilă din magazin (P)

Avantaje şi dezavantaje mobilă la comandă versus mobilă din magazin (P)

Dacă îţi doreşti să îţi reamenajezi locuinţa şi vrei un mobilier nou, poţi lua în considerare şi piesele făcute la comandă, de echipe de tâmplari profesionişti. Tot ce trebuie să faci este să ai o listă cu dimensiunile corecte şi o idee de design, iar împreună cu echipa de tâmplari vei alege materialele şi culorile. Pentru a te decide mai uşor, îţi venim în ajutor cu o listă de avantaje şi dezavantaje în ceea ce priveşte mobila la comandă.

Avantajele alegerii unui mobilier la comandă  

Spre deosebire de mobila din magazine, produsă în serie, pentru piesele de mobilier personalizate calitatea materialelor este mult mai bună. În primul rând, pentru producerea unui model la comandă, un profesionist petrece mult mai mult timp în atelier, acordând atenţie fiecărui detaliu, de la proiectare, până la alegerea materialelor şi a culorilor potrivite. Acest lucru se reflectă în calitatea produsului final, aşa că dacă vrei să faci o investiţie înţeleaptă, poţi opta pentru un astfel de mobilier.

Mobila la comandă este personalizată în funcţie de cerinţele fiecărui client, aşa că alegând această variantă, vei putea veni cu propriile tale idei de design. Vei putea alege culori neobişnuite, materiale inedite şi forme ciudate pentru piesele de mobilier din locuinţa ta. De asemenea, un alt avantaj este acela că vei putea printa diferite mesaje pe produsele pe care ţi le doreşti, oferindu-le astfel o notă din personalitatea ta.

În cazul mobilei la comandă, bugetul poate fi negociat, aşa că flexibilitatea costurilor este destul de mare. Poţi alege materiale mai ieftine sau diferite sisteme de prindere, astfel încât preţul mobilierului să fie cât mai avantajos.

Atunci când ai o locuinţă cu camere înguste şi zone greu accesibile, alegerea mobilierului potrivit îţi poate da bătăi de cap. Însă în cazul mobilei la comandă totul va părea mult mai uşor, pentru că vei şti exact ce dimensiuni trebuie să aibă fiecare piesă. În plus, fiecare corp de mobilier va ocupa spaţiul din locuinţă într-un mod cât mai eficient. Spre exemplu, în bucătărie poţi opta pentru o masă pe colţ sau pentru una care se pliază, având blatul din pal melaminat, aluminiu sau lemn.

Dezavantajele şi riscurile alegerii unui mobilier la comandă

Există şi câteva dezavantaje în ceea ce priveşte mobila la comandă, iar unul dintre ele este legat de timpul necesar pentru construcţia fiecărei piese. Atunci când alegi mobilierul dintr-un magazin, acesta va putea fi folosit chiar a doua zi, însă în cazul mobilierului la comandă, va trebui să aştepţi chiar şi câteva săptămâni.

De asemenea, în cazul mobilei la comandă, este recomandat să optezi pentru o firmă profesionistă, deoarece anumiţi tâmplari nu oferă garanţie pentru piesele de mobilier pe care le construiesc. În schimb, mobila cumpărată din magazin are deja un certificat de garanţie, valabil mai multe luni.

Nu uita să ţii cont şi de recenziile celorlalţi clienţi, pentru că există şansa să apelezi la un tâmplar nepriceput, care nu va reuşi să creeze piesa de mobilier pe care ţi-ai dorit-o, iar astfel vei pierde banii pe care i-ai investit. De obicei, un tâmplar bun ar trebui să aibă un portofoliu sau măcar câteva piese expuse în atelierul său, pentru a le demonstra clienţilor că este priceput.

Aşadar, dacă îţi doreşti să aduci o notă de originalitate locuinţei tale, poţi opta pentru un mobilier la comandă, alegând chiar tu materialele şi culorile pe care ţi le doreşti. Însă va trebui să ţii cont de faptul ca trebui să aştepţi mai multe săptămâni până când te vei putea bucura de mobilierul dorit. Iar dacă ai nevoie urgentă de un mobilier nou, cea mai simplă soluţie este să faci o vizită într-un magazin de mobilă, unde cu siguranţă vei găsi produsele potrivite.

Mai multe articole despre:
mobilier la comanda mobila magazin