MENIU

Regele drogurilor, mesaje de iubire pentru o cunoscută actriţă de telenovele: Voi avea grijă de tine

Kate Del Castillo, o populară actriță de 43 de ani, care i-a scris traficantului de droguri în 2012, a servit ca intermediar pentru întâlnirea controversată dintre Guzman și actorul american Sean Penn, în luna octombrie, cu trei luni înainte de arestarea traficantului fugar.

Mesajele şi scrisorile pun într-o lumină nouă relaţia dintre fugar şi actriţă, adesea tandră şi aproape amoroasă după întâlnirea din junglă din 2 octombrie. "Am să aduc din tequilla mea ca să o împart cu tine fiindcă este unul din visele pe care vreau să le împlinesc", i-a scris bărbatului populara actriţă mexicană cu câteva săptămâni înainte de întâlnire, nerăbdătoare să îl vadă "faţă în faţă". "Voi avea grijă de tine. Vei vedea când vei veni", îi scria "El Chapo" sub pseudonimul "Papa", în 26 septembrie, la două luni după spectaculoasa sa evadare din închisoarea de maximă securitate Altiplano (aproape de Mexico). "Eşti minunată, prietena mea, din toate punctele de vedere", continua narcotraficantul cel mai căutat din lume atunci. 

"Trebuie să mărturisesc că mă simt protejată prima oară...Ştii cine sunt, nu ca actriţă sau personaj public, ci ca femeie", răspunde Kate del Castillo, care recurge la pseudonimul "Frumoasa". 

Convorbirile dintre actriţă şi şeful cartelului, precum şi mesajele dintre traficant şi avocatul său, interceptate de autorităţile mexicane, sunt publicate pe mai multe pagini. Baronul drogurilor voia ca actriţa să îl ajute să realizeze un film despre viaţa sa, a afirmat Sean Penn în articolul apărut sâmbătă în Rolling Stone.

"Lordul" mexican al drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman a fost capturat