MENIU

Proteste MASIVE şi în oraşele mari din Europa. Ce au scandat românii din Diasporă?

Românii din marile oraşe ale Europei au ieşit şi ei în stradă pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern marţi noapte de Guvernul Grindeanu, ca semn de solidaritate cu manifestaţiile din toată ţara. 

Astfel, zeci de români au protestat la Viena, în faţa Ambasadei României, cerând abrogarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale, faţă de Guvern şi faţă de corupţia din ţară.

Oamenii, inclusiv copii, au fluturat drapele şi pancarte cu mesaje precum „Dragnea, Negoiţă, Iordache şi Ghiţă, haideţi la portiţă”, „Ne-am indignat, înfuriat, răsculat până în Viena” sau “Altă întrebare? Noi vrem abrogare”.

Şi la Paris românii au ieşit în stradă în faţa Ambasadei române de la Paris, pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvernul român privind codurile penale. Protestul a început la ora locală 20 (21 ora României). Potrivit unei fotografii publicate pe Facebook de la manifestaţie, oamenii flutură drapele ale României şi pancarte, scrie News.ro. 

Un grup de români a protestat joi şi la Helsinki,în semn de solidaritate cu manifestaţiile din România împotriva modificării codurilor penale prin ordonanţe de urgenţă. Oamenii, inclusiv copii, au fluturat drapele româneşti.

Ei au afişat pancarte cu mesaje în limba engleză precum “Opriţi graţierea sutelor de politicieni corupţi”.

Între timp, aproximativ 80.000 de oameni protestează, la ora scrierii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde circulaţia este complet blocată, oamenii scandând: "DNA să vină să vă ia", "Mâine dimineaţă radem o mustaţă", "Abrogaţi şi demisionaţi!","Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta", "Comunismul n-a murit/ Este Dragnea travestit".

Mai multe articole despre:
Franţa Paris români protest Viena