MENIU

Propaganda în Rusia: Copii bolnavi de cancer în stadiu terminal, aliniați în curtea unui spital pentru a forma simbolul războiului

Sursa foto: Twitter

Copii bolnavi de cancer în stadiu terminal au fost aliniați într-un centru medical din Rusia pentru a forma litera „Z”, în semn de sprijin față de invadarea Ucrainei, scrie Sky News.

Inițiativa i-a aparținut lui Vladimir Vavilov, directorul unei organizații de caritate împotriva cancerului și care conduce acest centru medical din orașul Kazan. Pentru a forma litera Z, copiii și mamele lor au fost scoși în curtea centrului medical, în zăpadă.

Litera Z a devenit un simbol de propagandă care arată sprijinul pentru președintele rus Vladimir Putin și pentru invadarea Ucrainei.

„Au participat pacienții noștri și întreaga echipă, aproximativ 60 de oameni în total”, a spus el, potrivit unei postări pe site-ul centrului medical.

„În mâna stângă am ținut pliante cu steaguri ale LPR, RPD (regiunile separatiste din estul Ucrainei Lugansk și Donețk), Rusiei și Tatarstanului și ne-am strâns pumn mâna dreaptă”.

Fotografia a fost realizată cu o dronă și a fost postată pe site-ul web al unității medicale.

Mai multe articole despre:
propaganda rusia copii bolnavi cancer simbol razboi