MENIU

O nouă rundă de negocieri Ucraina - Rusia: Discuțiile de PACE nu au avut succes de prima dată - Bombardamentele continuă la graniță

Discuțiile dintre oficialii ruși și cei ucraineni, desfășurate la granița cu Belarus, nu au dus la niciun rezultat concret. Urmează o nouă rundă de negocieri mâine, potrivit presei din Ucraina. Între timp, tiruri de rachete au fost lansate din Belarus către capitala ucraineană. Atacul vine din aceeași zonă în care au avut loc primele discuții între părțile beligerante. 

Următoarea rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia ar urma să aibă loc miercuri. Delegația rusă a declarat că a „identificat anumite puncte de pornire” pentru viitoarele negocieri.

Delegațiile au căzut de acord să se mai întâlnească și au identificat „subiecte prioritare asupra cărora s-au conturat anumite decizii. După șase ore de discuții, luni, ambele delegații se vor întoarce în capitalele lor pentru consultări ulterioare, înainte de a participa la o a doua rundă de negocieri.

Oleksiy Arestovych, un consilier independent al șefului biroului președintelui ucrainean, a anunțat acest lucru la postul de televiziune Current Time, potrivit unui corespondent Ukrinform.

„Condițiile noastre sunt clare (…) Vorbim despre Donbas și Crimeea. Toate trupele ar trebui să părăsească Ucraina! Oricum îi vom îngropa pe toți, așa că e mai bine să plece voluntar”, a spus el.

Între timp, a șasea zi de război a început cu un nou asalt masiv asupra Kievului. Orașul a fost din nou bombardat noaptea trecută. Atacurile au fost reluate imediat după încheierea negocierilor dintre Ucraina și Rusia.

RĂZBOI Rusia-Ucraina ZIUA 6. CONVOIUL uriaș al rușilor, lângă Kiev. Se pregătește asaltul final - LIVE TEXT

Mai multe articole despre:
negocieri ucraina rusia belarus putin zelenski