MENIU

O adolescentă de 15 ani a murit de COVID în ziua în care era programată la vaccinare

O adolescentă de 15 ani a murit de COVID în ziua în care era programată la vaccinare. FOTO: Profi Media

Un caz cutremurător a avut loc în Marea Britanie. O adolescentă de 15 ani a murit infectată cu virusul Covid-19 în ziua în care era programată să se vaccineze.

Fata a murit în spital, la patru zile după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus și chiar în ziua în care era programată să se vaccineze. Mama acesteia a spus că fiica ei era sănătoasă, făcea sport, avea mulți prieteni și avea în față un viitor luminos, potrivit The Guardian.

„Era foarte activă, îi plăcea să iasă și să petreacă timp cu prietenii ei, dar și cu frații și surorile ei. Crescând, s-a transformat într-o domnișoară frumoasă... Este devastator, pentru că întotdeauna copiii trebuie să supraviețuiască părinților”, a mai afirmat mama adolescentei.

Femeia de 40 de ani a mai explicat că fiica sa, care nu avea nicio boală, a avut simptome asemănătoare gripei înainte de a face testul PCR, care a dat un rezultat pozitiv. Ulterior, tânăra a fost izolată la domiciliu.

Din cauza durerii în gât, adolescenta nu a mai putut să mănânce. Un medic i-a prescris antibiotice, dar starea ei s-a înrăutățit accelerat, ritmul cardiac ajungând la dublul valorii normale. În aceste condiții a fost transportată la spital.

Rezultatele preliminare ale medicului legist au indicat că fata avea miocardită Covid, inflamație cardiacă cauzată de virus.

Mama acesteia a spus că fiica ei a murit în ziua în care fusese programată pentru vaccinarea anti-Covid.

Mai multe articole despre:
covid adolescenta deces vaccinare Marea Britanie