MENIU

Manifestările de ziua Reginei Marii Britanii continuă astăzi cu o masă în aer liber

În Londra continuă manifestările care marchează împlinirea a 90 de ani a Reginei Elisabeta. 10 mii de oameni sunt invitaţi astăzi la o petrecere în aer liber. Evenimentul va fi organizat de-a lungul aleii Mall, în paralel cu alte festivități desfășurate pe întregul teritoriu al Marii Britanii.

Regina Elisabeta a II-a a participat ieri la tradiționala trecere în revistă a trupelor, în apropierea Palatului Buckingham. 1.500 de militari în uniformă de paradă și 300 de cai au defilat la ceremonia intitulată 'Trooping the colour'.

Familia regală, cu prezența în premieră a prințesei mezine Charlotte, a asistat apoi la un impresionant miting aviatic. Ceremoniile dedicate reginei au început încă de vineri cu un serviciu religios la catedrala Saint-Paul din Londra, în prezența premierului David Cameron și a altor personalități.

Născută la 21 aprilie 1926, regina își sărbătorește ziua de două ori: în privat, la data nașterii, și într-o ceremonie oficială în luna iunie, conform unei tradiții istorice, pentru a evita capriciile vremii.

Mai multe articole despre:
Londra Marea Britanie regina Elisabeta