MENIU

MAE rus:Declarațiile Kievului privind implicarea Rusiei în evenimentele din Euromaidan,"halucinaţii"

Declarațiile Kievului privind existența unei 'urme ruse' și implicarea lui Vladislav Surkov, consilierul președintelui rus Vladimir Putin, în evenimentele din Euromaidan sunt 'halucinații demne de un spital de psihiatrie', a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Aleksandr Lukașevici, informează agenția de presă Interfax.

'De altfel, serviciile de informații ucrainene au pus nu o dată conducerea Ucrainei într-o situație penibilă. Prostia de astăzi este încă o dovadă a acestui lucru', a spus Lukașevici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE rus, 'comunitatea internațională așteaptă în continuare și le cere autorităților ucrainene o anchetă completă cu privire la uciderea de oameni în Maidan, răspunsuri la întrebări, unde au dispărut indiciile și dovezile, cine sunt oamenii cu mitraliere din Maidan care au fost surprinși în obiectivele camerelor de filmat, cine și de ce a adus arme în Maidan'.

În afară de aceasta, după cum a subliniat Lukașevici, Rusia 'așteaptă să fie anchetate asasinarea de oameni în sediul Partidului Regiunilor, uciderea de oameni neînarmați în Mariupol și alte crime'.

'Prin urmare, organele de anchetă și serviciile secrete ale Ucrainei au cu ce să se ocupe. Însă, în loc să desfășoare anchete, ele, speculând moartea unor oameni, vin cu niște halucinații demne de spitalul de psihiatrie', a spus Lukașevici.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat vineri că există dovezi potrivit cărora un consilier prezidențial rus, Vladislav Surkov, a coordonat ''grupuri de lunetiști străini'' care au ucis protestatari în urmă cu un an la Kiev.

În timpul ciocnirilor dintre protestatari și apărători ai ordinii publice din Piața Independenței din Kiev (Maidan Nezalejnosti) au fost uciși, la sfârșitul lui februarie 2014, peste 100 de oameni.


Mai multe articole despre:
euromaidan Petro Poroşenko mae rus