MENIU

Biden, critică dură la adresa lui Putin: Prea adesea, acesta a promis pacea și a livrat arme

Vicepreședintele american, Joe Biden, l-a invitat pe președintele rus, Vladimir Putin, să-și exprime bunăvoința "prin acțiuni, nu prin vorbe", privind încetarea conflictului din Ucraina. Pe de altă parte, Biden a precizat că SUA nu consideră că "există o soluție militară în Ucraina", dar că, în același timp, "ucrainenii au dreptul să se apere", relatează AFP, citată de Agerpres.

Orice acord viitor va fi "judecat prin acțiunile pe care Rusia le întreprinde pe teren, nu prin hârtia pe care ea o semnează. Prea adesea, președintele Putin a promis pacea și a livrat tancuri, trupe și arme", a spus Biden, la Conferința pentru securitate de la Munchen.

Fără să se pronunțe asupra livrărilor de arme Kievului, Biden a subliniat că autoritățile guvernamentale au dreptul să se apere în fața ofensivei separatiștilor în estul Ucrainei.

"Să fim clari: nu credem că există o soluție militară în Ucraina. Dar să spunem clar de asemenea: nu credem că Rusia are dreptul să facă ceea ce face. Credem că trebuie să încercăm să ajungem la o pace onorabilă. Dar mai credem, de asemenea, că ucrainenii au dreptul să se apere ", a insistat Joe Biden.